הנקה ביום כיפור, תינוק בן חודשיים, משאבה חשמלית

שתפו:

23 באוקטובר 2018

הרב המשיב: הרב ד"ר מרדכי הלפרין

שאלה:

יש לי תינוק בן חודשיים הניזון מהנקה, שאיבה ומזון מוכן. הוא יכול להיות מוזן ממזון מוכן. כשאני מניקה או שואבת זה גורם לי חולשה ואני חשה צורך לשתות. אני חייבת להניק או לשאוב כי אחרת זה יהיה בשבילי סבל ממש. מה אפשר לעשות? האם מותר לי לשתות כשאני מניקה וחשה חולשה? אם כן איזו כמות? האם מותר לשאוב ביום כיפור? יש לי משאבה חשמלית – האם מותר לחבר אותה לשעון שבת?

תשובה:

א. אם התינוק ניזון גם מתחליפי הנקה כמו מטרנה – אז אין היתר לחלל את החג בשאיבה, וכן אין היתר לאם להמנע מלצום.

לעומת זאת, אם התינוק ניזון רק מחלב אם ללא תוספות מלאכותיות, אז אם יש חשש שהחלב יתמעט מותר לשתות ליטר וחצי נוזלים מזינים לשיעורין (40 גרם בהפסקה של לפחות 9 דקות) כך פסק הגרש"ז אויערבאך זצ"ל.

ב. ראוי להניק ולא להשתמש במשאבה ביום הכיפורים.

להדפסה

שאלות נוספות

שיבוט

האם מבחינה הלכתית מותר לעשות שיבוט גנטי? אם לא מהן הבעיות ההלכתיות בכך ובאיזה מצב יהיה מותר לשבט?איפה אני יכולה למצוא עוד חומר על זה?

קרא עוד »

אנדרוגינוס

לכבוד הרב ד"ר מרדכי הלפרין הי"ו שלום רב. הופיע בבית דיננו זוג כאשר הבעל תובע תביעת גירושין, ובין השאר הוא טוען שאשתו היא "אנדרוגינוס", [ואסור

קרא עוד »
Translate »

מה אתם מחפשים?