דימום עקב נטילת גלולות – סרזט
האם דימום (חלש ביותר)-המהווה תופעת לוואי של גלולות (סרזט)-מצריך הפסק וטבילה? מדובר כבר בכחודש.
שלןם,
אני בטוחה שנשאלו שאלות רבות בנושא אך לא הבנתי מהן מה מותר לי לעשות.
אני אמורה להתחיל סטאז' בבי"ח וולפסון בחודש הבא בע"ה. אני מחוייבת לעשות תורנות סופ"ש אחת בחודש לפחות.
רציתי לדעת האם מותר לי לנהוג בעצמי לבי"ח ו/או בחזרה ממנו בשבת (כיון שאין הסעות ע"י גוי מבי"ח)?
האם חולון נחשב באתות תחום שבת של פ"ת , כך שהנסיעה אליו מותרת בשבת?
האם יש הבדל בין תורנות שמתחילה בשישי ונגמרת בשבת לבין תורנות שמתחילה בשבת? – לצערי לא תמיד אני יכולה לקבל תורנות ספציפית והדבר יכפה עלי לעיתים… האם כתוצאה מכך אני אאלץ לבלות את כל השבת בבי"ח מבלי לראות את משפחתי?
תודה רבה.
נא עייני בשני מאמרים על נסיעה לתורנות וחזרה ממנה בשבת שנמצאים בספר אסיא ז' "נסיעת רופא לתורנות שבת וממנה מחוץ לתחום שבת" עמ' 241-249 ובספר אסיא ט' "עוד על נסיעת רופא לתורנות מחוץ לתחום שבת", "נסיעת רופא בשבת וחזרה לביתו – עיקרי שיטות" עמ' 140-145.
במידה וישארו לך שאלות לאחר הקריאה נשמח לענות.
כל האמור מותנה בכך שלא מדובר באיסור ייחוד, דהיינו שאינך לבד עם הנהג במכונית אלא אם הנסיעה ביום בכבישים בהם נוסעים גם כלי רכב אחרים ולא בנתיבים מבודדים בין ישובים נידחים.
לגבי נסיעה בלילה המצב מורכב יותר ותלוי בהרבה פרטים נוספים, כך שכדאי להמנע מנסיעה בלילה אם אין לפחות שני נוסעים נוספים ברכב.
כל עוד את צמודה להנחיות הנ"ל אין הבדל בין משמרת שמתחילה בשישי ונגמרת בשבת לבין משמרת שמתחילה בשבת.
האם דימום (חלש ביותר)-המהווה תופעת לוואי של גלולות (סרזט)-מצריך הפסק וטבילה? מדובר כבר בכחודש.
שאלתי היא לגבי השימוש במחשב בשבת. בבית החולים בו אני עובדת כל מערכת התיקים ממוחשבת, כך שהמעקב אחר החולים, מתן הפקודות וכו' הכל מבוצע בהוראת
שלום רב רציתי לברר לגבי מקרה חשוב. בחורה ששכבה עם גוי פעם אחת עם קונדום כמה שניות או דקה, והוא לא הספיק אפילו להוציא שכבת
ברצוני לשאול האם מותר ליטול גלולות למניעת הריון בצום, האם מותר לשתות עם מים או שצריך לבלוע ללא מים? האם יש הבדל בין יום כיפור