יחסי אישות בהריון בסיכון
שלום וברכהאשתי בחודש רביעי של הריון בסיכון גבוה. בשבועות האחרונים נמצאה התחלה של התקצרות צוואר הרחם וכעת היא במעקב לבדוק האם יש צורך בשמירת הריון.בכל
מבקש עצתכם: לצורך טיפול רפואי לא שיגרתי אך גם לא חריג ומסוכן ביותר. איזה רופא עדיף לבחור? במומחה יותר למרות שאיננו נח לבריאות או שמא במומחה, אך פחות טוב מהראשון, המתנהל באדיבות רבה ואמפטיה לחוליו? אפשר לקבל מקור לתשובתכם?
מועדים לשמחה,
א
לא ניתן לענות לשאלה זו באופן כללי, אלא לשקול כל מקרה בנפרד, כשיש הבדל בין בעיות מסכנות חיים לבין בעיות אחרות. למידת ההבדלים בין הרופאים בפרמטרים השונים יש השפעה על ההכרעה.
תשובת הרב פרופ' אברהם (מחבר הספרים לב אברהם ונשמת אברהם):
אינני מכיר מקור אך נראה לי שאם הרופא הראשון יש לו מומחיות גדולה בנושא מעל הרופא השני, צריך ללכת אליו, כי אמנם הרגשת החולה כלפי המטפל בו חשובה מאד, אך בסופו של ענין הרבה יותר חשוב שהוא יקבל הטיפול הטוב ביותר עבור מחלתו.
שלום וברכהאשתי בחודש רביעי של הריון בסיכון גבוה. בשבועות האחרונים נמצאה התחלה של התקצרות צוואר הרחם וכעת היא במעקב לבדוק האם יש צורך בשמירת הריון.בכל
אישה בטיפול אונקולוגי עם התקן "היקמן" הבולט מאיזור החזה ומכוסה בחבישה -מהי לטבילה? לענין חציצה ולגבי חשש זיהום? [אחות אמרה לה עתה לא לטבול מחשש
בס"ד המחזור שלי נע בין 10-12 יום בהתחלה יש הפרשות אחר כך דימום אבל לא חזק ולאחר 5 ימים כאילו נעלם רק אם הפרשות דמיות