האם בהריון בשבוע השישי שאירעה בו הפלה טבעית, לעובר היתה נשמה? אם כן, מדוע זה אירע? האם יכול להיות שהעובר סבל במהלך ההפלה?
שבוע שיש לפי מניין הרופאים משמעותו המציאותית היא שבוע רביעי ממועד ההפריה, דהינו הרבה מתחת ל יום ה 41, בו מקבל העובר את צורתו האנושיות הבסיסיות.
על השאלה מדוע זה אירע, יש לנו כיום נתונים די מבוססים על פיהם ברוב הגדול של המקרים ההפלה נובעת מפגם גנטי שנוצר בעובר בשלבי התפתחותו הראשוניים, כך שחסד עשה אתנו ואיתו הקב"ה שהביא להפסקת ההריון ומנע בכך הולדת עובר פגום מאוד.
לגבי שאלת הכאב, אין לנו נתונים, אך מקובל שבשלב מוקדם זה העובר עדין לא חש כאב כשם שצמחים אינם חשים זאת, למיטב ידיעתנו.
ד"ר הלפרין שלום רב, אני סטודנט למשפטים באוני' העברית בי-ם. במסגרת התואר אני מתעתד לרשום סמינריון בנושא כללי: הורים וילדים בהנחיית פרופ' פרימר. במסגרת סמינריון
שלום. אי בן 14 וחצי (בשיא גיל ההתבגרות). האם מותר בגיל הזה לצום קבוע את תענית שני וחמישי? או שזה עלול לפגוע בגדילה של הגוף