עבודת תלמידים על מחלת הנטינגטון ותכנון גנטי
שלום, אנחנו בנות בכיתה ט', ואנחנו עושות עבודה על מחלת הנטינגטון,היא מחלה תורשתית ודומיננטית, נשמח אם תוכל לענות על המקרה הבא: ערן חולה במחלת הנטינגטון.
שלום
אני סטודנטית הכותבת עבודה בנושא פונדקאות. אשמח לקבל הכוונה לכרכים המתאימים לי
תודה רבה
יש מחלוקת בין הפוסקים אם להתיר את עצם הליך הפונדקאות או שיש לאסור אותו. הפוסק המובהק שמתיר את התהליך הוא הרב זלמן נחמיה גולדברג. מקור: הרב זלמן נחמיה גולדברג, על תרומת ביצית, פונדקאות, הקפאת זרעו של רווק ונטילת זרע מן המת. אסיא סה – סו עמ' 49 – 45.
ריכוז חשוב של מקורות מצוי בספר אסופת מאמרים לקראת הכינוס הבינלאומי השני לרפואה אתיקה והלכה, (בהוצאת מכון שלזינגר, ירושלים, תשנ"ו 1996) עמ' 79-340.
ניתן לרכוש את הספר במכון שלזינגר, או באופן מקוון.
לענין מעמדו של הנולד לאם פונדקאית: רוב הפוסקים נוטים לראות באם היולדת את האם המשפטית לפי המשפט העברי (ההלכה). מיעוט מעדיפים את האם הגנטית, והרב שלמה זלמן אויערבאך, טען שלא השתכנע מדברי שני הצדדים, ולכן לדעתו יש להחמיר לשני הכיוונים. למקורות נוספים, ראי בפרסומי המכון השונים בנושא.
לדף זה ניתן להגיע דרך חיפוש מאמרים במנוע החיפוש של אתר מכון שלזינגר וסימון הערך "פונדקאות" מתפריט הנושאים הנגלל. כמו כן מומלץ לעיין בפורום המיוחד לכותבי עבודות של מכון שלזינגר.
חלק מהפרסומים עדיין לא נגישים באינטרנט ואת מוזמנת לעיין בהם בספרית מכון שלזינגר, טל' 02-6555266, או לרוכשם מהמכון ישירות או דרך האינטרנט.
שלום, אנחנו בנות בכיתה ט', ואנחנו עושות עבודה על מחלת הנטינגטון,היא מחלה תורשתית ודומיננטית, נשמח אם תוכל לענות על המקרה הבא: ערן חולה במחלת הנטינגטון.
יש לי חברה שכנראה (וזה בדוק) שיש לה מחלה נפשית עם התפרצויות וכו' אני חברה טובה שלה וביומם יום זה לא נראה עליה וניא רגילה
I found your site on the internet. I want to ask you, if you can answer that. There is a religious request to give sexual
האם תוכלי לכוון אותי לחומר בנושא הנקה בראי התורה וההלכה? בעיקר בראי התורה. זה לצורך עבודה מחקרית.