פרישה באיחור ווסת
שלום רב! ברצוני לדעת איך לנהוג במצב שהוסת של האשה מתאחר. האם חובה לפרוש כל הימים? או שאפשר כמה ימים ספורים? איך נוהגים במצב זה?
שלום בתשובה לשאלה יש לי שני ילדים שנולדו בצורה טבעית כך שאני למעשה פורה ואין לי צורך מעשי במנות אלא לשם ביטחון מפני חזרת המחלה (סיכון של כ 4%) תודה
אם אין ביכולתך לעמוד בתשלום השמירה על המנות המוקפאות, אתה רשאי להורות על השמדתן.
אך כעצה טובה ממולץ שלא להשמידן בשלב זה, אם העלות אינה גבוהה מיכולתך.
שלום רב! ברצוני לדעת איך לנהוג במצב שהוסת של האשה מתאחר. האם חובה לפרוש כל הימים? או שאפשר כמה ימים ספורים? איך נוהגים במצב זה?
אני בשבוע 8 להריון, בשבוע שעבר החלו דימום והגעתי לב"יח, שם נאמר שכנראה בגלל רחם מלא שרירנים, הם מדממים. הדימום פסק לאחר יום. האם אני
ברצוני לברר כמה פרטים בנוגע להפריית מבחנה. היות וקיימים מספר ארגונים העוסקים בנושא זה הקרב הציבור הדתי ברצוני לברר מהן ההנחיות של פוסקי דורנו בנידון.
האם ההיתר לחלל שבת לצורך פיקוח נפש של עובר מתיר לאחות במחלקה לסיבוכי הריון לערוך בדיקת מוניטור לאשה: א) האם מותר להפעיל את המכשיר? ב)