תינוקת בת חודש
אני אם לתינוקת בת חודש אשר יונקת הנקה מלאה. מה עלי לעשות ביום כיפור? תודה מראש
שלום רב ותודה על עבודה הקודש.
אני נמצאת בשבוע ה20 להריון, תקין, אך עם נטייה להתייבשות. נאלצתי לקבל לא מזמן כמות גדולה של נוזלים בעקבות ההתייבשות, ובביקור האחרון אצל הרופא (השבוע) הוא ראה שאני מיובשת (שוב).
שאלתי היא לגבי צום יו"כ. הרופא אמר שאני יכולה לצום, אך ברגע שאני מקיאה (אני עדיין מקיאה) אני חייבת לשתות כדי לא להייבש.
מה ההנחיות במקרה שלי? כמו כן, מה בנוגע להרגשה כללית גרועה במהלך הצום (אני נתקפת בחולשה וסחרחורות). יש לציין שגם לפני ההריון צומות מאוד מאוד קשים לי, ואני מגיעה לכמעט עלפון בסופן.
אשמח לתשובה מהירה.
בברכת גמר חתימה טובה.
עליך להתחיל את הצום כרגיל.
אבל ברגע בו את מרגישה סחרחורת או הרגשת התעלפות, עליך להתחיל לשתות נוזל מזין (כמו מיץ ענבים טהור או מהול) בכמויות של 40 סמ"ק כל 4 דק' עד שתחושות הסחרחורת או ההתעלפות חולפות.
כנ"ל אם את מרגישה כאבי ראש חזקים מאד, או פשוט הרגשה רעה.
אם ההקאות ממשיכות למרות השתיה לשיעורין יש לעבור לשתיה ללא הגבלת שיעורין.
אני אם לתינוקת בת חודש אשר יונקת הנקה מלאה. מה עלי לעשות ביום כיפור? תודה מראש
בס"ד רציתי לשאול האם מותר לגבר לגלח את בתער את אזור הצאוור ואם כן מהם הגבולות? אציין שהגילוח במכונה באזור זה הוא קשה וגורם לפצעים.
שלום וברכה, אני כארבעה חודשים לאחר לידה בקיסרי. רופא המשפחה והמנתח ציווה עלי להיזהר מלהיכנס להריון במשך כל השנה הראשונה שלאחר הלידה. ומכיוון שאני מני'קה
בוקר טובאשתי תהיה בע"ה בשבוע 30 לקראת צום י"ז בתמוז, האם היא צריכה לצום ? (לפני שבוע היו לה כאבי בטן חזקים והלכנו למוקד וחיברו