צום בתחילת הריון עם בחילות
אני בהריון חודש שני וסובלת מאד מבחילות. המצב גרוע ביותר כאשר אני על "בטן ריקה". מה אפשר לעשות בנושא זה בעת הצום?
שלום
אני בהריון בשבוע 33 עם צירים מוקדמים משבוע 26. הרופא שלי הנחה אותי לשתות לפחות 3 ל' נוזלים ביום ע"מ להקל על הצירים. בנוסף אני עם המוגלובין נמוך ובעלת הסטוריה של לידות מוקדמות הראשון בשבוע 37 והלידה האחרונה בשבוע 35. האם עלי לצום?
צירים מוקדמים משמעותן שקיים סיכון ללידה מוקדמת אם את תהיי במצב של התייבשות.
לכן עלייך לציית לרופא ולשתות את כמות הנוזלים שדרש. אלא שעליך לחלק את כמות הנוזלים הזו למנות של פחות מכשיעור, עם המתנה של לפחות 9 דקות בין מנה למנה.
לגבי שתיה: פחות מכשיעור פירושו שתיית מנה של נוזלים (לא רק מים אלא גם נוזלים ממותקים) בנפח של 40 סמ"ק בהפסקות של 9 דקות בין מנה למנה.
אני בהריון חודש שני וסובלת מאד מבחילות. המצב גרוע ביותר כאשר אני על "בטן ריקה". מה אפשר לעשות בנושא זה בעת הצום?
שלום ברצוני להתייעץ עם רב המכון בנוגע לשאלה רפואית הלכתית. סבתי חולה מזה שנים במחלת אלצהיימר, כרגע היא נמצאת בבית חולים מונשמת ומחוברת לזונדה, בימים
בס"ד שלום וברכה, אני עושה עבודה בביולוגיה בנושא אבחון גנטי טרום השרשתי, אני עושה אותה על מחלת האפילפסיה, ידוע שבמחלת האפילפסיה לגנים הנשאים יש נטייה