המקור ל"בשעה שכורעת לילד ירכותיה מצטננות"
בשעה שכורעת לילד ירכותיה מצטננות כאבנים (סוטה דף יא עמוד ב) האם יש דיון בהתאמה של תיאור זה למציאות המדודה מדעית?
שלום
אני בהריון בשבוע 33 עם צירים מוקדמים משבוע 26. הרופא שלי הנחה אותי לשתות לפחות 3 ל' נוזלים ביום ע"מ להקל על הצירים. בנוסף אני עם המוגלובין נמוך ובעלת הסטוריה של לידות מוקדמות הראשון בשבוע 37 והלידה האחרונה בשבוע 35. האם עלי לצום?
צירים מוקדמים משמעותן שקיים סיכון ללידה מוקדמת אם את תהיי במצב של התייבשות.
לכן עלייך לציית לרופא ולשתות את כמות הנוזלים שדרש. אלא שעליך לחלק את כמות הנוזלים הזו למנות של פחות מכשיעור, עם המתנה של לפחות 9 דקות בין מנה למנה.
לגבי שתיה: פחות מכשיעור פירושו שתיית מנה של נוזלים (לא רק מים אלא גם נוזלים ממותקים) בנפח של 40 סמ"ק בהפסקות של 9 דקות בין מנה למנה.
בשעה שכורעת לילד ירכותיה מצטננות כאבנים (סוטה דף יא עמוד ב) האם יש דיון בהתאמה של תיאור זה למציאות המדודה מדעית?
לכבוד הרב הלפרין שליט"אשלום וברכה,אשתי אחות בביקור חולים ואנו גרים בביתר עיליתרציתי לשאול, כשאשתי עובדת משמרת ערב ביום שישי, שאז היא מתחילה את המשמרת ביום
שאלה בנושא טהרת המשפחה. לאשתי מופיעה דימום קל יום או יומיים אחרי המקווה. הרופא נשים שלה אמר לנו שהדימום הזה נובע מהביוץ,הוא גם ערך לה