הריון (שבוע 41, מעקב) בצום יום כיפור

שתפו:

23 באוקטובר 2018

הרב המשיב: הרב גבריאל טולדאנו

שאלה:

אני בשבוע 41 במעקב הריון עודף בבי"ח ,השבוע בבדיקות מוניטור כשלא אכלתי מספיק ,ביקשו לעשות מוניטור חוזר לאחר ארוחה ושתייה,כוון שהיה חשש ל"האטות" בדופק העובר,וכן כאשר לא שתיתי מספיק היו עקבות של חלבונים בשתן ,ורק אחרי שתיה מרובה (כליטר),השתן יצא נקי. בנוסף כאשר אני לא שותה מספיק אני מרגישה חולשה וסחרחורות.

השאלה האם אני צריכה להתחיל לצום ורק במידה וקיימים סחרחורות,כאבי ראש ,הרגשה של חולשה וכו לשבור את הצום ,והאם לשיעורין ?

או שמראש כדאי לשתות/לאכול לשיעורין/רגיל ,מכוון שביוה"כ אהיה ב"ה באיחור של 10 ימים מהתאריך המשוער.יש לציין כי את 9 באב צמתי ,אולם עתה אני חוששת לעובר (בשבוע כזה מי השפיר מתמעטים ,השיליה מתזקנת וכו,והעובר גדול).

בברכת גמר חתימה טובה.

תשובה:

מכיון שבעבר סבלת מחולשה וסחרחורות כתוצאה ממיעוט אכילה ושתיה, ובפרט שאת נמצאת כבר לאחר התאריך והסיכויים יותר גדולים ללידה, כדי למנוע שלא תיכנסי ללידה במצב של התיבשות עליך לשתות (לא רק מים אלא גם נוזלים מזינים) לשיעורין פחות מכשיעור בהפסקות של לפחות 9 דקות בין שתיה לשתיה.

ואין את צריכה לצום כלל. אם את רואה שזה לא עוזר, ואת עדיין מרגישה חולשה וסחרחורות, תשתי בהפסקות של 4 דקות.

להדפסה

שאלות נוספות

Translate »

מה אתם מחפשים?