שלום רב,
לפני כארבעה וחצי שבועות, ששה שבועות לאחר הלידה, התקנתי התקן תוך רחמי מסוג מירנה. הרופא לא יידע אותי על כך שצפויים דימומים לאחר ההתקנה. מאז אני סובלת מדימומים קלים מאד אך לא פוסקים. בבדיקה חוזרת הרופא אמר כי ההתקן יושב במקום ושצריך סבלנות.
שאלותיי-כמה זמן לאחר מועד ההתקנה צפויים דימומים? האם יתכן שהם לא יפסקו? בקיצור, מתי להתייאש ולהוציא אותו אם זה לא מפסיק? האם לאחר ההוצאה יפסקו הדימומים באופן מיידי?
בברכה
ר
א. קשה להאמין שרופא המתקין מירנה לא מיידע את האשה על הסיכוי הגבוה יחסית של הפרעות קשות של כתמים ודימומים.
ב. ברוב המקרים, הדימומים והכתמים הלא סדירים הנגרמים על ידי המירנה נרגעים במידה רבה אחרי 3-4 חודשים, אך קיימים מקרים בהם הבעיה נמשכת זמן רב יותר.
ג. מועד הייאוש הוא אינדיוידואלי.
אשתי ואני עוברים בימים אלו טיפול הפריה חוץ גופית בבי"ח אלישע. אציין רק שאשתי בת 31 ואנוכי בן 40 ,ללא ילדים ולאחר שנתיים של נסיונות
לכבוד הרב הלפרין שלום וברכה. אבא שלי בן 92. ב"ה הוא בריא יחסית לגילו. בהמלצת העובדת הסוציאלית, אבא נתן לי יפוי כח להחליט עבורו בנושאי
חלמתח חלום שאני נמצא בבית הכנסת ובזמן הגבהת ספר התורה חששתי שספר התורה יפול יצאתי מחוץ לבית הכנסת וכשהייתי בחוץ שמעתי את החבטה של נפילת