מחלות לא קטלניות גנטיות בעוברים
שלום, אני תלמידה בכיתה ט' באולפנה במרכז הארץ, בשנה זו אנו עורכות פרוייקט בשיעור ביולוגיה בנושא רפואה והלכה, הנושא שבחרנו הוא: מחלות לא קטלניות גנטיות
ברצוני לדעת האם מותר להשתמש במולטי ויטמין לילדים של חברת סולגר למרות שלא כתוב על הקופסה הכשר. וכן לגבי ויטמין C לילדים של סולגר, שהוא כן עם הכשר. ברמה העקרונית האם צריך הכשר על תרופות שונות וכן על ויטמינים? תודה רבה מראש.
תשובת הרב אשר שקאני:
לכתחלה יש להשתמש בויטמנים עם הכשר, אך באופן שלא מצויין ע"ג המוצר ההכשר, יש להבדיל בין ויטמינים המוטעמים בטעם מתוק וכד' לבין ויטמינים המרים, שבטעם מר אפשר ליתנו לחולה שאין בו סכנה או לתינוקות, משא"כ בויטמינים מוטעמים אין להשתמש בהם עד לברור מוחלט של הדבר אם הם כשרים[1], אלא אם כן מדובר בחולה שיש בו סכנה.
[1] יעויין בשו"ת יענה ברוך סי' יט.
שלום, אני תלמידה בכיתה ט' באולפנה במרכז הארץ, בשנה זו אנו עורכות פרוייקט בשיעור ביולוגיה בנושא רפואה והלכה, הנושא שבחרנו הוא: מחלות לא קטלניות גנטיות
הנדון: מניעת התייבשות ליונקת ומניקה ביוה"כ שלום וברכה. בתי בת 10 שבועות וב"ה ניזונה מהנקה בלבד. תפוקת החלב שלי תלויה ישירות בנוזלים ובמזון שאני צורכת
הייתי רוצה לדעת מהו המקור לנטילת ידיים לפני שלוש התפילות, והאם זה חובה, והאם כשנוטלים צריך לברך "על נטילת ידיים" עם שם ה'.
שלום לך כבוד הרב רציתי לשאול אותך אם יש איזה מין ברכה כל שהיא שתעזור לאבי הוא שלוש שנים רק לא מרגיש טוב אם זה