תרופות מפסיכיאטר בגלל OCD ושז
שלום אני נשוי בן 21. כבר הרבה שנים שאני בהתמודדות עם יצר העריות בכל הקשור לאינטרנט, ואני משתדל להרבות טוב, לשמוח, ללמוד תורה ולהרחיק כמה
שלום
הנני חובש/נהג על ניידת טיפול נמרץ, שאלתי היא כאשר יש לי משמרת של 12 שעות ביום שישי שמתחילה בשעה 7:00 בבוקר ומסתיימת בשעה 19:00 בערב כאשר השבת כבר ניכנסה ואני צריך לחזור הביתה שהוא במרחק של 20 ק"מ ממקום תחנת ההזנקה(התחנה בת"א ואני חוזר לרעננה)האם אני יכול לחזור על פי דיני השבת?
שאלתי השניה מה אני עושה אם אין בתחנת המוניות נהג שהוא גוי?
שאלה שלישית האם בפורים שאני מתחיל משמרת בבוקר מוקדם אני פטור מקריאת מגילה?
א. לשאלות א ו-ב:
שאלותיך אינן פשוטות כל כך. ישנם מספר מאמרים שנכתבו בנושא. את המאמרים ניתן למצוא בספר אסיא ז' שער ג' – שבת ומועדים עמ' 241-249, ובספר אסיא ט' שער ב' – שבת ומועדים, עמ' 140-145, 207, 219, 221-226. וכן מאמרו של הרב הלפרין על דרכו של הגרש"ז אויערבאך בהלכות פיקוח נפש בספר אסיא ט' עמ' 195-239.
ספרי אסיא הם בהוצאת מכון שלזינגר לחקר הרפואה ע"פ התורה וניתן לרוכשם באופן מקוון דרך אתר המכון: https://www.medethics.org.il/siteHeb/PriceList.asp .
בחלק מהמאמרים ניתן לצפות דרך אתר מכון שלזינגר בקישור הבא: https://www.medethics.org.il/siteHeb/ArticlesSearch.asp
יש להכניס את המקור למאמר במקום המתאים (לדוגמא אסיא ט) ואז הוא יציג את המאמרים המתאימים. לחיצה על מאמר עם קו תחתון תוביל למאמר עצמו. אנחנו כרגע בתהליכים של העלאת כל מאמרי אסיא לאתר אך דבר זה לוקח זמן…
ב. לגבי השאלה על קריאת מגילה בפורים השנה:
אם אתה נמצא מחוץ לירושלים הדים הוא די פשוט: עדיף לקרוא מגילה במנין לפני תחילת המשמרת (אם המשמרת מתחילה ב-7 בבוקר אז ניתן בקלות למצוא מנין שכזה), אם לא ניתן, אזי עליך להשיג מגילת קלף כשרה ולקרוא לעצמך את המגילה ביחידות במהלך המשמרת.
שלום אני נשוי בן 21. כבר הרבה שנים שאני בהתמודדות עם יצר העריות בכל הקשור לאינטרנט, ואני משתדל להרבות טוב, לשמוח, ללמוד תורה ולהרחיק כמה
שלום, לפני שבעה חודשים ילדתי בניתוח קיסרי. לאחר הניתוח התגלה קריש דם ברגל ואני מטופלת בקומדין. בצום הקודם דיברנו עם הרופאה והיא אסרה עלי לצום
שלום וברכה ! אני הידרותרפיסט -כלומר מטפל בפיזיוטרפיה ע"י המים (הידרו). כעת איני עובד ואני רווק האם יש בעיה שאעבוד בבריכה טיפולית מעורבת ואטפל באנשים
אני מכינה עבודת מחקר בביולוגיה ויש לי את הדילמה הבאה: טוראי עידו ז"ל חלה במחלת הסרטן בהיותו חייל בצה"ל ושוחרר עקב כך והמשיך להילחם במחלה.