דימום לאחר קיום יחסי אישות
ברצוני לדעת מה קורה במקרה של דימום לא מוסבר באמצע חודש לאחר קיום יחסים? בעלי ואני בחודש האחרון נתקלנו בתופעה לא מוסברת של דימום לאחר
שלום, אשתי בחודש השישי להריונה השני.
בתחילת ההריון התגלה וירוס אצלה, בכדי לגלות האם העובר נדבק גם הוא בוירוס המסוכן, נאלצנו להמתין עד לדיקור מי שפיר בשבוע ה22.
כעת לדאבוננו מתברר שהעובר נדבק בוירוס וקיים חשש אמיתי שהילד יוולד עם מום כל שהוא, מקל עד כבד או במקרה קיצון אף מיתה בעת הלידה אפשרית!
כעת אנו נמצאים בדילמה הלכתית ומוסרית כיצד לנהוג: האם להמשיך בהריון כרגיל ולקחת את הסיכון הנ"ל או להפסיק את ההריון כבר עכשיו בכדי להמנע מהולדת ילד עם סיכוי סביר למום מולד?
אנא תשובתכם בהקדם האפשרי!!!
כדי לענות על שאלה מסוג זה חסרים נתונים בסיסיים, על רמת הסיכון (באחוזים), על חומרת הסיכון, וכדומה. ככלל מומלץ לפנות בדחיפות למרכז הארצי לטרטולוגיה טלפונים 02-6243663, או 02-6243669. עם הנתונים המלאים שבידכם על מנת לקבל מהם הערכה כתובה של המצב. עם הסיכום של המרכז לטרטולוגיה יש לפנות לרב פוסק שמכיר אתכם על מנת לקבל הוראה למעשה.
כמו כן תוכלו לפנות אז טלפונית לרב הלפרין בטלפון 052-2602349 בשעות הערב (אחרי 22:00)
ברצוני לדעת מה קורה במקרה של דימום לא מוסבר באמצע חודש לאחר קיום יחסים? בעלי ואני בחודש האחרון נתקלנו בתופעה לא מוסברת של דימום לאחר
שלום, באיזה אופן ומאיזה גיל עלי- אם בכלל- לדבר עם ילדי על "חינוך מיני". תודה
שלום רב, אני לוקחת כדורים לטיפול באנמיה באופן קבוע פעמיים ביום,האם אני יכולה לקחת בבוקר הצום את הכדור, עם מים?
אשתי נוטלת (עפ"י הוראת רופא הנשים שלה) כדורי חומצה פולית של "רקח". אנחנו בדרך להיכנס להיריון בעז"ה והרופא הורה לה ליטול כדור אחד בכל יום