חומר לעבודה בנושא אתיקה בטיפול סוציאלי
שלום רב! אני סטודנטית לעבודה סוציאלית. התבקשנו להכין עבודה בנושא ערכים ואתיקה בטיפול נפשי מצד המטפל ו/או מצד המטופל. ברצוני להתבסס על מקורות יהודיים. אשמח
על מנת להצליח להגיע לביוץ עלי לעבור טיפול תרופתי בזריקות, הטיפול כמובן נעשה בפיקוח רופא, כבר זכיתי ברוך ה' ללדת כמה בנות בדרך זאת. עכשיו ברצוני לנסות להרות פעם נוספת ואי"ה לנסות ללדת בן. ידוע לי שהזרעה מלאכותית מגבירה את האפשרות ללידת בן ורציתי לשאול אם מבחינה הלכתית יש מקום להתיר זאת כיון שאני כבר מתקרבת לגיל בו הרופא לא ייתן לי אפשרות נוספת לסייע בכניסה להריון.
(כל הלידות נעשו בניתוח קיסרי, מה שמצמצם יותר את ההזדמנויות החוזרות, עובדה נוספת שיתכן והיא רלוונטית היא שאני גרה בחו"ל, מקום בו אין ריכוז גדול מאוד של יהודים דתיים כך שהרופאים לא מידי מעודדים ריבוי לידות ובפרט לא ניתוחים קיסריים.)
אודה לכם מאוד אם תתייחסו לשאלתי בהקדם
ל
מאידך יש דרכים אחרות מותרות היכולות להשפיע על סיכויי לידת בנים או בנות. ראי את שאלת ד"ר חנה קטן ואת תשובתי בנדון: בחירת מין הילוד אסיא עה-עו, עמ' 190-191 (2005).
שלום רב! אני סטודנטית לעבודה סוציאלית. התבקשנו להכין עבודה בנושא ערכים ואתיקה בטיפול נפשי מצד המטפל ו/או מצד המטופל. ברצוני להתבסס על מקורות יהודיים. אשמח
שלום. שמי ר ואני בן 30 , בשנים האחרונות אני סובל מידי תקופה מסויימת בירידת מצב רוח , ירידת המצב רוח גורמת לכאבי ראש חוסר
יש לי קרוב משפחה שחלה במונו. אני בהריון בסוף חודש שלישי ורופאת הנשים שלי יעצה לי שלא ללכת לבקרו. עכשו, שמעתי שהרופא שלו טוען שהוא
שלום רב. אני תלמידה בכיתה ט' והשנה אנו עושות באולפנא עבודה בנושא גנטיקה. הנושא שבחרנו, חברותיי ואני, לעשות עליו הוא: "תיכנון ולד להצלת ילד אחר."