אכילת קטניות בפסח לחולה סכרת
שלום לרב אני שואל בשם אבי, בן 66 חולה סכרת כבר כ30 שנה. סכרת פחות או יותר מאוזנת תרופתית (ללא הזרקת אינסולין), בעל לחץ דם
על מנת להצליח להגיע לביוץ עלי לעבור טיפול תרופתי בזריקות, הטיפול כמובן נעשה בפיקוח רופא, כבר זכיתי ברוך ה' ללדת כמה בנות בדרך זאת. עכשיו ברצוני לנסות להרות פעם נוספת ואי"ה לנסות ללדת בן. ידוע לי שהזרעה מלאכותית מגבירה את האפשרות ללידת בן ורציתי לשאול אם מבחינה הלכתית יש מקום להתיר זאת כיון שאני כבר מתקרבת לגיל בו הרופא לא ייתן לי אפשרות נוספת לסייע בכניסה להריון.
(כל הלידות נעשו בניתוח קיסרי, מה שמצמצם יותר את ההזדמנויות החוזרות, עובדה נוספת שיתכן והיא רלוונטית היא שאני גרה בחו"ל, מקום בו אין ריכוז גדול מאוד של יהודים דתיים כך שהרופאים לא מידי מעודדים ריבוי לידות ובפרט לא ניתוחים קיסריים.)
אודה לכם מאוד אם תתייחסו לשאלתי בהקדם
ל
מאידך יש דרכים אחרות מותרות היכולות להשפיע על סיכויי לידת בנים או בנות. ראי את שאלת ד"ר חנה קטן ואת תשובתי בנדון: בחירת מין הילוד אסיא עה-עו, עמ' 190-191 (2005).
שלום לרב אני שואל בשם אבי, בן 66 חולה סכרת כבר כ30 שנה. סכרת פחות או יותר מאוזנת תרופתית (ללא הזרקת אינסולין), בעל לחץ דם
שלום יש לי 4 בנים ברוך השם. אני מעוניינת בבת, שמעתי על כדורים לדחיית ביוץ, וגם שלמכון פועה יש שיטות. מה אתם ממליצים לי לעשות?
שלום. האם מותר להזריק הורמון גדילה, במסגרת טיפול מתמשך בו צריך להזריק בכל יום. את ההורמון צריך להזריק כשעה לפני השינה, כך שאי אפשר להזריק
לכב' הרב הלפרין שלום, (אינני יודע באיזה ממשק זה מגיע לרב לכן אני שולח גם דרך כאן) בנוגע לשאלה מס' 4527 וכן שאלה מס' 3524