שימוש ללא כח גברא
לכ' הרבנים שליט"א האים יש התר בדיעבד (ובאיזה תנאי) לבעל הסובל מחלישות רבה בכוח גברא לשמש מטתו כשהוא דש באבר מת באותו מקום עד לפליטת
אנו בהליכי שלום בית, ואנחנו אמורים לעבור לגור יחד שוב בימים אלו, אחד הדברים שמעכבים זה שאני לא סומך בצורה מוחלטת שהיא לא תנסה להכנס להריון.
לכן ברצוני לברר האם יש התקן למניעת הריון שנותן מענה של 100%? האם הגלולות נותנות מענה טוב יותר? האם יש כדורים (למניעת הריון) שהבעל יכול לקחת? או שאולי יש לכם פתרון טוב יותר לבעיה.
נא תשובתם בהקדם (באם יש צורך בפרטים נוספים, נא להתקשר אלי לסלולארי)
בתודה מראש
בהמשך לשאלה הקודמת ששאלתי על אפשרויות מניעת הריון, האם ניתן לחייב אשה לכך שבמדה ותכנס להריון תבצע גירוד (לפני היום ה 40 להריון)?
פרט למוות אין שום דבר 100% בעולם הזה. גלולות- יעילותן למניעת הריון היא כ99% שנתי [כלומר: מתוך 100 זוגות פוריים שהשתמשו בגלולות כאמצעי מניעה במשך שנה שלמה, רק זוג אחד נכנס להריון]. רמת היעילות של התקן תוך רחמי היא 97-98% שנתי.
אין כיום תכשירים יעילים המתאימים לגבר.
לשאלה האחרונה:
אינני מכיר היתר להפסקת הריון בתנאים שאתה מזכיר, אפילו לפני היום ה-40, כל עוד לא מדובר בסיכון רפואי, אפילו הוא קטן.
לכ' הרבנים שליט"א האים יש התר בדיעבד (ובאיזה תנאי) לבעל הסובל מחלישות רבה בכוח גברא לשמש מטתו כשהוא דש באבר מת באותו מקום עד לפליטת
שלום, לפני כחודש וחצי עברתי צנתור טיפולי עם הכנסת סטנט עקב חסימה של 80% בLAD. למזלי תפקוד הלב לא נפגע ועל פי בדיקת האקו תפקוד
ב"ה שלום וברכה האם יש לכם מידע על כשרות של אבקה מצמח האולמוס ulmus (בוקיצה) האם יכולות להיות בעיות של כשרות באבקות כאלו מדובר באבקת