בדיקות נשאות גנטיות ומניעת הריון בהנקה
שלום רב, רציתי לשאול מס' שאלות. 1. האם יש טעם והיתר לעשות בדיקות גנטיות בין בני זוג נשואים כבר שעשו רק בדיקת נשאות לטיי-זקס (כשאין
האם "פוריק הריון" כשר לפסח? לא ראינו את זה ברשימת התרופות של הכללית השנה.
אין לנו פרטים על מוצר מסויים שאינו נמצא ברשימת התרופות הכשרות לפסח תשע"א
א. מומלץ ליצור קשר עם הרב טוביה הוד, המומחה בנושאי כשרות ואחראי על התחום בגרמניה. ניתן לשלוח לו שאלה דרך אתר האינטרנט שלו.
ב. כמו כן ניתן ליצור קשר עם הכימאי הרב יהודה שרשבסקי, טלפון: 5371662-02
ג. בנוגע להקפדות על כשרות תרופות ניתן לעיין באנציקלופדיה הרפואית הלכתית בעריכת פרופ' שטינברג, "פרטי דינים ביחס לכשרות תרופות" (תחת הערך "כשרות" ליד הערה מס' 170) כרך ג' עמ' 270-280, ובמקורות המצויינים שם.
ד. אפשר גם לבדוק אצל רוקחים המוכרים תוספי תזונה בעלי הכשרים לפסח, כמו "לב הטבע" בירושלים (02-5388832 בחנות או בסלולרי 057-7451116) ובית המרקחת Kosher Pharm בטלפון 052-8897345.
בדרך כלל לא נגרם שום נזק במניעת נטילת ויטמינים או תכשירי ברזל במשך שבוע.
לכן, אם לדעת הרופא ניתן לותר על שבוע של נטילתן, זהו פיתרון אפשרי, כמו גם התיעצות עם רוקח מנוסה על תחליפים שנמצאים ברשימה.
שלום רב, רציתי לשאול מס' שאלות. 1. האם יש טעם והיתר לעשות בדיקות גנטיות בין בני זוג נשואים כבר שעשו רק בדיקת נשאות לטיי-זקס (כשאין
שלום אישתי עברה גרידה עקב עובר ללא דופק בשבוע ה 9 1) האם היא צריכה לברך הגומל? אם כן האם בעלה יכול לברך במקומה. 2)
אישה בהריון שסובלת מהתיבשות,נאמר לה ע"י אחות שבמידה והיא מרגישה סחרוחרת עליה לפתוח את הצום 2-לגבי חולה לב שעבר ארוע לב ,כיום נוטל כל מיני
בס"ד שלום לרב. אני סטודנטית לסיעוד ואנו עוסקות כעת בחיבור עבודה בחוק ואתיקה ובחרנו בבעיה אתית שאינה פתורה כיום במוסד שערי צדק בו אנו לומדות.