בדיקת פתיחת הרחם
אשה נשלחה לחדר לידה, ושם עשו לה בדיקה פנימית, המילדת אמרה כמעט אמרה שאין פתיחה בכלל אבל בסוף ראתה שהיה בקושי אצבע, ושיש צואר ארוך
אני בחודש השישי להריון והרופאה הורתה לי ליטול כדורים לתוספת ברזל. מכיוון שחיפשתי כדורים העשויים מחומרים טבעיים רכשתי את כדורי הברזל פלוס פמינה של חברת אלטמן. ואולם, לא מצאתי כשרות על התרופה. בבירורים שערכתי עם מרכז התמיכה והיעוץ של חברת אלטמן נאמר לי כי ישנם מוצרים של החברה שאינם עוברים תהליך של קבלת כשרות, וכדורי הברזל פלוס פמינה בכללן, וכי אין להם מושג מה הסיבה לכך.
שאלתי היא האם יש לכם מידע בדבר כשרות תרופה זו? במידה ואין לכם מידע בענין תרופה זו ו/או ידוע לכם כי היא לא כשרה, האם ידוע לכם על תרופה אחרת טבעית כשרה?
בתודה מראש ובברכת כל טוב.
א. לגבי בירור המצב העובדתי אין לנו נתונים בתחום כשרות תרופות.
אך להערכתי יש סיכוי טוב לקבל תשובה אצל אחד משני המומחים הבאים:
1. הרב טוביה הוד, מגדולי המומחים לכשרות תעשייתית בעולם.
הטלפונים שלו בזמן שהותו בארץ הם: 03-9225314
בזמן שהותו בחו"ל הוא: 49-1-725-316-371 (00) או 052-827-0003.
2. הכימאי הרב יהודה שרשבסקי, טלפון: 5371662-02
בנוגע להקפדות על כשרות תרופות ניתן לעיין באנציקלופדיה הרפואית הלכתית בעריכת פרופ' שטינברג, "פרטי דינים ביחס לכשרות תרופות" כרך ג', עמ' 270-280, ובמקורות המצויינים שם. (הוצאת מכון שלזינגר 1992)
ב. אם לא ניתן להשיג גלולות או כמוסות עם הכשר, בכל זאת, אם קיימת בעיה רפואית ידועה שבגללה המליצו הרופאים על נטילת הכמוסה – מותר לבלוע אותן לפי הוראת הרופאים.
אשה נשלחה לחדר לידה, ושם עשו לה בדיקה פנימית, המילדת אמרה כמעט אמרה שאין פתיחה בכלל אבל בסוף ראתה שהיה בקושי אצבע, ושיש צואר ארוך
שלום, הייתי מעונין לקבל הפניה לקבצי אסיא או כל חומר הלכתי אחר המוכר לכם , בו נידון ומנותח הענין של נגיעה בין פיזיותרפיסט למטופלת או
מאתר כיפה, מספר השאלה: 114712 שלום רב! שמי ס' ואני שלושה וחצי שבועות לאחר לידה. שאלנו שאלת רב לגבי גלולות מאחר שאיני מניקה וקיבלנו היתר.
כיצד ינהג אדם החולה בסוכרת המטופלת בכדורים בצום יום הכיפורים?