כשרות ויטמינים

שתפו:

23 באוקטובר 2018

הרב המשיב: הרב ד"ר מרדכי הלפרין

שאלה:

שלום,

אני מבקש לדעת האם וויטינים מסוג NEW CHAPTER ORGANICS EVERY MAN'S ONE DAILY שאין עליהם חותמת כשרות, מותרים לצריכה? על המוצר מצויין כי הוא 100% טבעוני (100% VEGETARIAN).

תודה.

תשובה:

1. לא ניתן לתת תשובה גורפת עבור חברת תרופות, גם אם היא ישראלית (אין הכשר גורף לחברות, ויש גם תרופות מיובאות) אלא יש לברר לגבי מוצרים ספציפיים.

ככלל אין לנו נתונים מלאים על כשרות מוצרי מזון, ולכן אנו ממליצים לפנות למומחים מקצועיים, או לחפש נתונים באתרים של החברה המייצרת.

יש סיכוי טוב לקבל תשובה אצל אחד משני המומחים הבאים:

א. הרב טוביה הוד, מגדולי המומחים לכשרות תעשייתית בעולם. הטלפונים שלו בזמן שהותו בארץ הם: 03-9225314 בזמן שהותו בחו"ל הוא: 49-1-725-316-371 (00) או 052-827-0003. ניתן גם לשלוח לרב הוד שאלה בנושא כשרות באתר האינטרנט שלו.

ב. הכימאי הרב יהודה שרשבסקי, טלפון: 5371662 02

2. ככלל, העובדה שמדובר במוצרים צמחיים ללא תוספות מן החי, מאפשרת את השימוש בתרופות ללא חשש.

להדפסה

שאלות נוספות

המשך לשאלה 207

שלום, הליתיום אינו משפיע על רמת נוזלי הגוף אלא רמת נוזלי הגוף משפיעה על ריכוזו (בזמן הטיפול צריך גם להיזהר שלא לשתות יותר מדי נוזלים).

קרא עוד »

הסרת שיער בלייזר בצוואר

שלום! אני סובל מאדמומיות באזור הצוואר. הרופא המליץ לי לעשות הסרת שיער בליזר.אולם ידוע לי שהגרוגרת לפי שיטות מסוימות היא גם פאה. אציין שאין בעיה

קרא עוד »

אמירת אמת לחולה

האם מותר לרופא לומר את האמת לחולה סופני או עדיף שיסתיר ממנו את המידע כדי לא לצער אותו? האם מותר לרופא לומר את האמת לחולה

קרא עוד »
Translate »

מה אתם מחפשים?