כתמים חומים שבוע לפני הווסת

שתפו:

3 במאי 2013

הרב המשיב: הרב ד"ר מרדכי הלפרין

שאלה:

אני שבוע בדיוק לפני התאריך של קבלת הוסת. וראיתי כתמים חומים. ראיתי פעם אחת על התחתונית ולא ראיתי שזה ממשיך. אתמול בערב קיימתי יחסי אישות עם בעלי ולאחר מכן שהלכתי לשירותים שרף לי בשתן. בנוסף יש לי כאבי גב וכאבים בצד שמאל.
אני מנסה להיכנס להריון.
האם הכתמים יכולים להיות קשורים להריון? או שזה נורמלי לוסת? האם זה מטמא?
תודה רבה!

תשובה:

א. כדי לדעת אם מדובר בהריון יש רק דרך אחת בדוקה: לבצע בדיקת הריון (ערכת בדיקת שתן להריון עולה כיום בין 20 ל40 שקלים בבתי מרקחת)
ב.  התיאור שלך מתאים מאד לדלקת כיס השתן, מצב שמחייב פניה לרופא המשפחה על מנת לבצע בדיקת אבחנה, ומתן טיפול הולם.
ג.  אם מקור הכתמים איננו ברחם אלא בכיס השתן, מצב הקיים לעיתים קרובות בדלקת של כיס השתן – אזי כתמים אלו לא אוסרים.
לעומת זאת אם הכתמים הללו מקורם ברחם – אזי יש לוודא אם מתקיימים התנאים לאיסור או להיתר, תנאים הכוללים למשל הגדרה מדוייקת של צבע הכתם, הגודל של הכתם, והחומר עליו נראה הכתם. כדי לברר את הנתונים הללו ואת משמעותם יש לפנות לרב מורה הלכה.

להדפסה

שאלות נוספות

בדיקת זרע

מכון שלזינגר – שלום. ברצוני לשתף אתכם בבעייתי ואודה על תשובתכם בהקדם. לבעלי ולי יש 4 בנות חביבות ונחמדות בלעה"ר. לאחר הולדת הבת השלישית שמענו

קרא עוד »

שם לפג

כבוד הרב,שלומות! לחברתי נולדה תינוקת כחודשיים וחצי לפני הזמן בשבוע 30. ב"ה הילדה מתפתחת יפה מאוד, כבר אינה מונשמת ולומדת לאכול בכוחות עצמה משקלה 1.800

קרא עוד »
Translate »

מה אתם מחפשים?