חציצת תפרים שאמורים לימס ללא הוצאה
שלום, תפרים נמסים שאינם עתידים ליהיות מוצאים, האם תפר כזה בגב לאחר הסרת נקודת חן מהווה חציצה בתודה
שלום!רציתי בבקשה לשאול האם מותר לקחת איברים מאדם מת לצורך הצלת אדם אחר, או שמא זהו חילול כבוד המת?
האם מותר לאדם לומר על עצמו שלאחר שיפטר מן העולם יוכלו לקחת חלקים מגופו לצורך השתלת איברים, או שאין לו זכות על גופו?
בתודה
להלן מקורות בהם תמצאי תשובות לרוב שאלותיך:
1.מאמרו של הרב ד"ר מרדכי הלפרין, "השתלת איברים מן המת" רפואה ומשפט, חוב' 4עמ' 31-38 (מאמר זה מופיע גם באסופת מאמרים לקראת הכינוס הבינלואמי הראשון לרפואה אתיקה והלכה [מכון שלזינגר, ירושלים, תשנ"ג] עמ' 91-98.)
2. הערך "השתלת איברים" באנציקלופדיה ההלכתית רפואית (עורך: פרופ' אברהם שטינברג, הוצאת מכון שלזינגר, ירושלים) כרך ב', עמ' 191-244.
3. מקורות נוספים המרוכזים בשני מקומות: אסופת מאמרים הנ"ל (מסעיף 1) עמ' 63-140.
בספר אסיא ט' עמ' 349-386.
4. מקורות נוספים ניתן למצוא באתר מכון שלזינגר www.medethics.org.il בקטגוריית מאמרים, או בלינק הבא: https://www.medethics.org.il/siteHeb/Articles.asp ?page_id=31&keyword=השתלת%20איברים
שלום, תפרים נמסים שאינם עתידים ליהיות מוצאים, האם תפר כזה בגב לאחר הסרת נקודת חן מהווה חציצה בתודה
שלום לרב, דחוף ביותר – האם ידוע לגבי טיפות רסקיו האם הם כשרות לפסח? בברכה
אני בשבוע 31 להריוני (סוף שביעי) ואני נוטה להתייבש בצומות בהריון. שאלתי היא באיזה מקרה מותר לי "לשבור" את הצום ולשתות לשיעורים או לשתות בכלל?
בס"ד שלום רב! שמעתי כבר מכמה אנשים שאני מכיר אותם אישית וסומך עליהם ששימוש בריפוי קבלי-אנרגטי באמצעות תעודה תמונה של מכון חיים עזר לרפאות מחלת