מחלות נפש

שתפו:

23 באוקטובר 2018

הרב המשיב: הרב ד"ר מרדכי הלפרין

שאלה:

שלום! יש לי מס' שאלות לגבי מחלות נפש: אם מטרת חייו של אדם בימיו הוא לידע את ה' בשכלו, מדוע ישנם שוטים אשר אין להם דעת וכל חייהם חיים בטירוף ובלבול?? הרי חייהם אינם חיים! האם יכול להיות שאדם נולד כל חייו רק לסבל ויסורים שלעולם לא ייגמרו? (כי ישנן מחלות נפש כגון סכיזופרניה שלא ניתן להחלים מהן).. האם אדם שהתאבד כתוצאה ממחלת נפש נשפט מבחינה הלכתית כמו כל אדם אחר או שישנה התייחסות מיוחדת למצבו החריג? האם ישנה התייחסות בספרות ההלכה והשו"ת למחלות נפש? אבקש לפרסם את השאלות באתר כיוון שהמייל שלי בעייתי.. בתודה מראש.

תשובה:

לא תמיד קל להבין את התנהלות האלוקים.

אבל ברור לנו שבסופו של דבר, הוא אל רחום וחנון ומטיב לבריותיו. גם אם לפעמים הדרך לטובה הזו עוברת דרך פרק זמן של הזדככות ויסורים.

בכל מקרה, לגביך ברורים שני דברים:

א. שיעורים תורנים שגורמים לך להרגשת התעלות בוודאי כדאי לשמוע.

ב. אין לי ספק, שקשר קבוע עם רופא פסיכאטר מומחה יכול לשפר מאוד את איכות חייך.

להדפסה

שאלות נוספות

הפסקת הריון בהלכה

שלום! אני סטודנטית למשפטים באוניברסיטת חיפה ואני מעוניינת לכתוב עבודה בנושא הפסקת הריון ביהדות ולכלול התייחסות למשפט העברי. היכן אני יכולה למצוא חומר בנושא? תודה!

קרא עוד »

מניעת הריון וחתונה

אני וחברי מעוניינים להינשא בשנה הבאה, כאשר אני אהיה אי"ה בת שירות. אנחנו מתלבטים האם להינשא באמצע השנה (לפני פסח) או בקיץ (לאחר ספירת העומר).

קרא עוד »

צום ביום כיפור

שלום, אני אשה בהריון חמישי שלי בשבוע 41 . בתחילת שבוע 40 התחלתי בבדיקות מעקב כל יומייים בשל האטת תנועות עובר. התייעצתי עם רופא הנשים

קרא עוד »

כשרות תרופות לפסח

שלום, לפני כחצי שנה אובחנה אצלי אפילפסיה והתחלתי לקחת תרופה שנקראת "דפלפט" בבדיקה שערכתי הובהר לי שהתרופה כנראה חמץ. הרופאה המטפלת אמרה שתנסה למצוא תחליף

קרא עוד »
Translate »

מה אתם מחפשים?