מניעת הריון בשל בעיות רפואיות – והאם תסמונת דאון היא תורשתית?

שתפו:

23 באוקטובר 2018

הרב המשיב: הרב ד"ר מרדכי הלפרין

שאלה:

אני יוצאת עם בחור מזה מס' חודשים ואנחנו מדברים על חתונה. מה שקורה זה שיש לי בעיה חמורה עם רמת הברזל בדם. אני מקבלת טיפול לסירוגין אבל הברזל בדם שלי עדיין נמוך מאוד. רציתי לדעת האם יתירו לי שימוש בגלולות למניעת הריון במידה והבעיה חס ושלום לא תיפתר עד הנישואים? דבר נוסף, לחבר שלי היתה אחות עם תסמונת דאון והיא נפטרה כשהייתה בת 5. העניין מטריד אותי מאוד ורציתי לדעת האם זה תורשתי והאם יש צורך בכך ששנינו נעבור בדיקות? (שנינו ממוצא מזרחי)

תשובה:

א. מותר לכם להינשא.

אם אחרי הנישואין יהיה צורך במניעת הריון לתקופה מסוימת בגלל מצבך הבריאותי (ברזל נמוך וכדומה) יהיה מותר לכם להשתמש באמצעי מניעה, תוך התיעצות עם הרופא המטפל והרב המקומי.

ב. הסיכוי שמדובר בבעיה תורשתית ממשית הוא קטן מאוד.

מן הראוי שתפני ליעוץ גנטי כדי לקבל את הפרטים המלאי ותוכלי להרגע.

להדפסה

שאלות נוספות

דיני נידה לאחר לידה

שלום רב.. אני כשבועיים לאחר לידת בתי השניה רציתי לשאול כמה שאלות 1. עד לפני כמה ימים הדימום שהיה לי כמעט נחלש ולפני יומיים הוא

קרא עוד »

כתמים

בד"כ בעלי שואל שאלות בעניינים אלו את הרב, אך כיוון שבעלי נמצא במלחמה עפ"י צו 8, אני מתביישת לשאול, ומעדיפה לעשות זאת באופן אנונימי משהו.

קרא עוד »
Translate »

מה אתם מחפשים?