דחית הריון בעקבות CMV
שלום רב אישתי ואני נשואים ב"ה כמעט שנתיים ויש לנו ילד אחד בן שנה. לאחרונה אישתי עברה הפלה טבעית כשבתחילת ההריון היא נדבקה ב cmv
ילדתי ב"ה לפני כחודשיים בן. לאחר כשישה שבועות טבלתי וקיבלנו היתר הלכתי מהרב להשתמש בגלולות למניעת הריון אני מניקה באופן מלא והתחלתי לקחת סרזט כשבוע לאחר הטבילה. לקחתי את הגלולות יומיים והתחיל לי דימום שנמשך כשבוע חששתי שהדימום נובע מהגלולות והפסקתי לקחתן. שאלתי היא: א.האם הדימום נובע מהגלולות או שזה יכול להיות מחזור? ב.אני רוצה למנוע הריון כדי שאוכל להניק את בני ואם הדימום שלי היה מחזור אז זה אומר שההנקה לא מונעת ממני להכנס להריון ולכן שאלתי היא האם להמשיך לקחת את הגלולות למרות החשש שיהיו לי דימומים וכן עד מתי לקחתן או שיש אמצעי מניעה אחר שאוכל להשתמש בו? (מחר אני צריכה לטבול ואני רוצה לדעת אם זה טוב שאני אמשיך מחר או מחרתיים עם הגלולות). תודה רבה!
א. גלולות הסרזט גורמות לדימומים בקרב חלק ניכר מהמשתמשות בהם.
דימום או כתם שמופיעה בעקבות נטילה של תרופה הורמונלית (כמו גלולות למניעת הריון), נחשב כדם או ככתם שאוסר, למרות שהוא איננו דם מחזור במובן הרגיל של המילה.
ב. על ההבדלים בין דם לבין "כתם", כדאי ללמוד מהרב האישי. (באותה הזדמנות כדאי גם לשאול אותו אם ראוי או מותר בכלל, להסתכל על נייר טואלט).
ג. לצורך העמקת הדיון ובחינת האלטרנטיבות הרפואיות הקימות יש לדעת את הנתונים הבאים:
גלולת הסרזט הניטלת בזמן ההנקה היא גלולה המכילה רק מרכיב פרוגסטטבי בדומה לפמולן הותיק יותר.
ברמה העקרונית היא אמורה למנוע ביוץ בדומה לגלולות המשולבות (פרוגסטטיבים + אסתרוגנים). אך מנגנון מניעת הביוץ איננו זהה לגמרי למנגנון של הגלולה המשולבת.
לכן, האפשרויות הרפואיות העיקריות הבאות בחשבון הן שלש:
ראשית, כדאי לנסות לקחת את הסרזט מספר שבועות תוך הקפדה על שעת נטילה מדוייקת וקבועה.
בחלק מן המקרים הדימומים פוסקים או מתמעטים.
האפשרות השניה היא לעבור לגלולה משולבת למניעת הריון, במקרה כזה ישנם סיכויים מסויימים שתהיה ירידה בכמות החלב של המניקה, ולכן צריך לשקול אפשרות זו בכובד ראש, ובהתיעצות עם רופא הנשים שלכם.
האפשרות השלישית היא לעבור להתקן תוך רחמי (IUD).
גם כאן יש הבדלים בין התקנים שונים בנוגע לכמות הכתמים והדימומים שנגרמים בעטיו של ההתקן.
התקנים המפרישים הורמונים פרוגסטטיביים, עלולים לגרום תקופה ארוכה של כתמים המונעים טבילה, ולכן אינם מומלצים.
התקני נחושת בצורת T הם עדיפים על התקן מסוג MLC שעקב זרועותיו המשוננות הוא גורם יחסית ליותר דימומים.
ההתקן הטוב ביותר מבחינה זו הוא התקן GYNEFIX. הוא גורם לפחות דימומים משאר ההתקנים, אך צריך מומחיות מיוחדת בהתקנתו.
(הרופא בעל הניסיון הרב ביותר בישראל בהתקנת ה GYNEFIX הוא ד"ר אורי לוי. ניתן להשיגו בטלפון: 04-6750856.)
שלום רב אישתי ואני נשואים ב"ה כמעט שנתיים ויש לנו ילד אחד בן שנה. לאחרונה אישתי עברה הפלה טבעית כשבתחילת ההריון היא נדבקה ב cmv
יש חילונים שלא מאמינים באלוקים כי הם אומרים שלא ייתכן שהיהודים כל כך סבלו בשואה וזה נראה שאלוקים לא שמע.. אני יודעת שאלוקים היה בשואה
לרב שלום, בקיצור שולחן ערוך כתוב: " מי שדרכו לרחוץ פחו בשחרית… ובמקום צער יש להתיר שטיפת פה במים בכל תענית ציבור… איפלו בט"ב יש
אני בהריון בשבוע ה- 4 לאחר טיפולי פוריות ממושכים בדרך כלל אני חשה חולשה משמעותית ולעיתים אף כאב ראש ברצוני לשאול האם הצום עלול להזיק