לימודי אחיות
כבוד הרב שלום רב! אני רוצה ללמוד אחיות בבית חולים ואני יודעת שכלול בזה פעמים שבהם אני אצטרך לחלל את השבת מתוקף תפקידי האם זה
הרב שלום, מזה מספר שנים שאני אחות במחלקה פנימית בבי"ח הדסה ע"כ. מחלקתנו עברה היום למגדל האשפוז החדש, שמתי לב שכל הדלתות המובילות לחללים מרכזיים (חדר תרופות, חדר צוות, חדרי הציוד השונים ועוד) מקודדות לכניסה ע"י העברת כרטיס בלבד. מה עלינו לעשות בשבת?!
ושאלה נוספת, עד היום נהגתי לעלות לקומה החמישית ברגל והשתדלתי שלא להשתמש במעליות. כעת עברנו לקומה עשירית וממילא הקומות בבניין הזה כפולות. זמן ההמתנה למעלית שבת ארוך ובלתי אפשרי, מה עושים?
תודה מכל הלב
ראשית – מן הראוי להפנות את שאלתך לרב המרכזים הרפואיים הדסה, הרב משה קליין. לאחר שתקבלי את תשובתו, נודה לך מאד אם תעבירי העתק שלה גם אלינו, ואם תיוותרנה אז שאלות נשמח לדון בהן.
כבוד הרב שלום רב! אני רוצה ללמוד אחיות בבית חולים ואני יודעת שכלול בזה פעמים שבהם אני אצטרך לחלל את השבת מתוקף תפקידי האם זה
אשתי בהריון, באזור החודש השמיני ורציתי לדעת ממתי צריך לחשוש מטומאת יולדת ומה הנפקא מינה בין זכר לנקבה? תודה רבה!
האם מותר לאישה להישתמש בפוסטינר בו בזמן שהיא משתמשת באמצעי מניעה האמצעי המניעה שהיא משתמשת הינו נרות לפני התשמיש כך שרוב הסיכויים שהיא לא תיכנס