נטילת כדורים נגד נשירת שיער בשבת וחג

שתפו:

23 באוקטובר 2018

הרב המשיב: הרב ד"ר מרדכי הלפרין

שאלה:

שלום רב לכבוד הרב! אני שותה באופן קבוע מזה תקופה מסוימת כדורים נגד נשירת שיער, הייתי מעוניין לדעת האם שתיית כדורים אלו מותרת אף בשבת או חג, חשוב לציין כי יש לשתות כדורים אלו כל יום! ורציפות שתיית הכדורים חשובה מאוד,ע"מ שהכדור יפעל את פעולתו, לכן הייתי רוצה לדעת אם יש בזה משום רפואה ואם שתיית כדורים אלו מותרת, במיוחד לאור החג והשבת הצמודים מה שיגרום הפסקה יחסית גדולה ברציפות, אשר על כן ,גם אודה מאוד אם תתנו תשובה עוד היום לפני החג.

תשובה:

1. ר"א הלוי הורוביץ הביא בשם החזון איש ש"כל רפואה שצריכים לקחתה ברציפות כמה ימים – מותר להמשיך לקחתה אף בשבת". (הובא בספר אסיא ט' עמ' 194, כשהמקור הוא הספר אורחות רבנו בעל הקהילות יעקב, כרך א' סי' רי"ד, עמ' קנה-קנו)

2. אין היתר לקחת תרופה זו ביום הכיפורים.

להדפסה

שאלות נוספות

הדבקות במונו בהריון

יש לי קרוב משפחה שחלה במונו. אני בהריון בסוף חודש שלישי ורופאת הנשים שלי יעצה לי שלא ללכת לבקרו. עכשו, שמעתי שהרופא שלו טוען שהוא

קרא עוד »

דיאטת ספרא

שלום וברכה שאלתי היא בנוגע לדיאטת ספרא. האם יש בסיס, לדעתכם, לכך שהמתכון לדיאטה נמסר ליחיאל ספרא ע"י מקובל מהצפון? יש בסיס ביהדות לדבר כזה?

קרא עוד »
Translate »

מה אתם מחפשים?