רישום זכויות במקטעי רצף גנטי למטרת מחקר
לכבוד הרב ד״ר מרדכי הלפרין. שלום רב, הנני מכין עבודת מחקר בתחום רישום פטנט על רצף גנטי. קראתי מאמר שלך כבוד הרב מגיליון ״רפואה ומשפט״
שלום,
אני חולה בקוליטיס כיבית ונמצאת כרגע בהתקף.
אני מטופלת בסטרואידים (פרדניזון), ורופא אמר לי שעדיף לקחת אותם בבוקר וחייבים עם אוכל (אחרי או תוך כדי).
האם מותר לי לאכול כדי לקחת את הסטרואידים בצום (י"ז בתמוז וט' באב)? האם אני צריכה להמשיך לצום אחרי האוכל? או שבכלל אני יכולה לקחת את הסטרואידים רק בערב אחרי צאת הצום?
תודה רבה!
ביחס לשאלתך, שאת מתארת שאת חולה בקוליטיס כיבית ונמצאת בהתקף, והרופא המטפל ממליץ לקחת סטרואידים (פרדניזון) בבוקר, תוך כדי או אחרי האוכל, ושאלתך האם יש לצום לתשעה באב השנה, והאם יש להשלים את הצום אח"כ.
עפ"י דין מותר לך לאכול את מה שצריך (עפ"י המלצת הרופא המטפל) בכדי לקחת את הסטרואידים, ואין חובה להמשיך את הצום לאחר שאכלת (כיון שהשנה הצום נדחה).
יש לזכור לעשות הבדלה לפני שאת אוכלת.
רפואה שלימה
לכבוד הרב ד״ר מרדכי הלפרין. שלום רב, הנני מכין עבודת מחקר בתחום רישום פטנט על רצף גנטי. קראתי מאמר שלך כבוד הרב מגיליון ״רפואה ומשפט״
שלום כבוד הרב אשת בשבוע 24, הריון תאומים אחרי טיפולים. עד כה לא הצלחנו להשיג רופא על מנת לבדוק האם מותר או אסור לה לצום.
שלום רב! סבא שלי סובל מאי ספיקת כליות וצריך לעבור השתלת כליה. א) האם מבחינה הלכתית מותר לו להכניס את עצמו לסיכון של ניתוח ולא
שלום וברכה! שמי א', אני מתנדב בכיבוי והצלה בעפרה ושאלתי היא, אני מדי פעם כשמזדמן עושה שבתות בתחנה האם מותר לי ללכת לתפילה עם פלאפון