נגישות

מכון שלזינגר לחקר הרפואה על פי ההלכה

ניסויים רפואיים בבני אדם

שתפו:

23 באוקטובר 2018

הרב המשיב: ישראל בלפר

שאלה:

שלום,

אני צריכה להגיש עבודה בנוושא רפואה והלכה לתואר שני

הנושא שלקחתי הוא ניסויים בבני אדם,

הייתי שמחה אם תעזרו לי למצוא חומר בנושא. מה עם עניין כבוד האדם- האם מותר לערוך ניסויים בבני אדם? בכל מצב ומקרה?

למשל:

אדם שבד"כ בריא אך כעת מובטל, מודאג לגבי עתידו.. מי ישלם עבורו דברים שונים והדאגה הגדולה המעיקה מי יכסה לדוגמא לכשיצטרך כיסוי רפואי ואז משמים מציעים לו להיצטרף לפרוייקט ניסויי לקיחת תרופת ניסוי שהוא אינו צריך לה אבל מחפשים אנשים מתנדבים כדי ללמוד על התרופה והשפעתה… ובתמורה מציעים לו שרותי בריאות חינם או בתשלום סימלי האם מותר לו להענות ולקחת תרופות אלו?

תודה,

תשובה:

לצערנו בשבועות האחרונים פרוייקט השו"ת הושבת בשל אבלות במשפחה, והשאלות טופלו באיחור של כמה שבועות.

שלום רב.

ראי במאגר המידע של אתר מכון שלזינגר רשימת מאמרים מקושרים שהתפרסמו במסגרת פרסומי מכון שלזינגר לרפואה והלכה, העוסקים בנושא השתתפות בניסוי רפואי.

כמו כן ראי את מאמרו של הרב פרופ' שטיינברג, מחבר האנצקלופדיה הרפואית הלכתית, עם ד"ר דב ארליך והרב שמחה הכהן קוק: ניסויים רפואיים בבני אדם, ספר אסיא ג', עמ' 281-294 (1982).

ככלל עבור סטודנטים יש פורום ייעודי באתר המכון, שם שאלות של סטודנטים מועלות. שאלות אלה נענות גם בפרוייקט השו"ת ואין מניעה מלשלוח אותן כשאלה. עם זאת, בירור לגבי מאמרים הוא קל ויכול להתבצע במאגר המידע של המכון בקלות. אם יש לך שאלות ספציפיות יותר לאחר דקריאת המאמרים, אנא חזרי אלינו.

להדפסה

שאלות נוספות

תשמיש לאחר פרישה

שלום. האם מותר לאחר התשמיש (לא ביאה ראשונה) שהבעל פרש באיבר מת , אחרי מנוחה קצרה להמשיך את התשמיש באיבר חי? כלומר,כאשר הבעל יכול לאחר

קרא עוד »