תשובת הרב מאיר אורליאן:
השמנת יתר משמעותית היא ודאי מצב בריאותי שדורש תשומת לב וטיפול. ניתוח קיצור קיבה יכול להועיל לזה, אך יש בו סיכונים, כמו כל שאר ניתוח רציני.
צריך להוועץ ברופא המטפל על הצורך, התועלת, והסיבוכים האפשריים של הניתוח, ולפי המלצות הרופא, אפשר להתיר את הניתוח בשיקול התועלת הרפואית המצופה לעומת סיכוי הסיבוכים. בהרבה מקרים יש להעדיף ניתוח לפרסקופי, שבו אחוז הסיבוכים יותר קטן.
יש להדגיש, שניתוח הוא לא תמיד הפיך. בנוסף, על אף שהניתוח מעודד המעטה באכילה, עדיין דרושה משמעת עצמית ושיפור בהרגלי אכילה נכונים אחרי כן. ישנם גם אלו שמרגישים בחדשים אחרי הניתוח חולשה, כאבים, בחילות וכדומה. [יש פורום "שרוול קיבה וניתוחים בריאטריים".]
לכן, במקרה שלך, שהינך עדיין צעיר ובלי בעיות רפואיות ידועות – נראה שכדאי מאד גם להוועץ ברופא תזונה ו/או פסיכולוג ולשקול היטב בשלב זה להשקיע מאמצים גדולים יותר להוריד משקל דרך תזונה נכונה ופעילות גופנית.
בברכה,
מאיר אורליאן
שלום רב, אני מתחתנת בע״ה ב -ד׳ אדר ב׳ והתאריכים האחרונים של המחזור שלי היו ב -י״א טבת ו -י״ז שבט מה עלי לעשות כדי
אני מתנדבת במד"א שנים לא מועטות וגם שם אני עושה שבתות וחגים תוך כדי הקפדה ככל יכולתי על קדושת השבת, אך זה בקרבת הבית שלי
שלום כבוד הרב, אני בהריון בשבוע 17 (הריון ראשון) במסגרת הבדיקות הגנטיות שביצעתי התגלה שאני ובעלי נשאים למחלת SMA (ניוון שרירים לתינוקות) היום עברתי בדיקת