הרב הלפרין, שלום רב.
1. באופן כללי- אבקש לשאול אם אוכל להעביר לרב שאלות נצרכות דרך האינטרנט בהמשך לשאר שאלותי או שהרב מעדיף במענה טלפוני? או לכתובת אחרת?
2. האם יש איסור/הגבלה בלקיחת חפצים בתיק כאשר אני נוסעת בליל שבת מהעיר מודיעין לבי"ח ביקור חולים עם מונית (קטנה) מבחינת תחום שבת? (אני מתכוונת לקחת איתי חומר לקריאה, אוכל וכדומה)
ממזמן קיבלתי מענה מהרב לגבי נסיעה מישוב נוף אילון, משם יש צורך בהשמת מקום פטור, אך האם יש דין אחר כאשר מדובר בנסיעה מעיר?
תודה רבה
ע ס
סטודנטית לסיעוד
2. מן הדין ראוי להמנע מלטלטל חפצים שאינם הכרחיים בשבת בגלל בעיית התחומים, אך כפי שהסברתי טלפונית, יש חפצים שראוי להקפיד דווקא כן לקחת בתנאים מסויימים.
3. שימוש במקום פטור חשוב רק כשמדובר בהוצאה מרשות לרשות, כמו בהוצאה של חפץ משטח מוקף במחיצות ("עירוב") אל השטח שמחוצה לו. אם העליה על הרכב או הירידה ממנו היא בתוך יישוב המוקף במחיצות או חוטי עירוב- אין שום צורך להשתמש במקום פטור.
שלום האם מותר להשתמש בנרות (פתילות) למניעת הריון בשבת. כמובן במקרה בו יש צורך להשתמש באמצעי זה מסיבות רפואיות. תודה
אני נוטל באופן קבוע תרופות להורדת לחץ דם אמלו 5מ״ג וטריטייס 5 מ״ג האם מותר לי לקחת עם קצת מים בתענית אסתר ובכלל בצומות. בברכה
בתשעה באב אני אהיה בסוף חודש תשיעי להריון, אבל אני נמצאת במעקב של הרופא בעקבות לחץ דם גבוה, עם חשש לרעלת הריון. אני הבנתי ממנו