פלקסאניו בפסח
כבוד הרב, עקב שחיקת סחוס קלה בברך אני לוקחת תרופהתוסף תזונה בשם פלקסאניו. לתרופה ניתן (לפי הכתוב) אישור הלכתי מאת הרב לוי יצחק הלפרין. האם
שמי ר' ואני עובד במחלקת ילדים בבית חולים בירושלים. כחלק ממעבודתי, כמובן, אני מבצע תורנויות שבת.
שאלתי היא, האם אני יכול לנסוע לתורנות שבת עם רכבי הפרטי או שאני מחויב לקחת מונית עם גוי על חשבוני או האם אני מחויב להגיע לבית החולים עם הסעת האחיות היוצאת מוקדם ולעיתים ננהגת ע"י גוי, א"כ עליי לציין כך אני צריך לקום מוקדם יותר ולגרום לעצמי טורח.
שאלת הרחבה:
לא ציינתי זאת בשאלתי, אך , איני יוצא מתחום שבת בנסיעה זו האם הדבר מאפשר לי ליסוע בשבת לבית חולים?
אני מבין שיש עניין של יציאת תחום שבת שהוא דאורייתא אך אין כך במקרה שלי. מדובר בעצם בשאלה עקרונית האם אני צריך להוציא מכספי כדי להגיע למיון ילדים בשבת או לחילופין לסמוך על ספק יהודי ספק גוי שיגיעו לאסוף אותי אך מוקדם מידי, או שניתן לאמר שהיות ואני נוסע כדי לעבוד במיון שבו בוודאי מגיעים מקרי פיקוח נפש מותר לי לחלל שבת ע"י נסיעה.
תודה
למשמרת מותר לך לנסוע לבית החולים עם נהג גוי, וכן לחזור לביתך עם נהג גוי. בבית חולים בו לא ניתן לקיים הסעה עם נהג גוי – אסור לך לבצע תורנויות שבת הכרוכות בנסיעה.
נא עיין בשני מאמרים על נסיעה לתורנות וחזרה ממנה בשבת שנמצאים בספר אסיא ז' "נסיעת רופא לתורנות שבת וממנה מחוץ לתחום שבת" עמ' 241-249 ובספר אסיא ט' "עוד על נסיעת רופא לתורנות מחוץ לתחום שבת", "נסיעת רופא בשבת וחזרה לביתו – עיקרי שיטות" עמ' 140-145.
הרחבת התשובה:
אינך חייב להוציא מכספך כדי להגיע לבית החולים, אך אין היתר נסיעה לבית החולים אלא עם נהג גוי.
לכן, אם בית החולים לא מסדר עבורך הסעה המותרת על פי הדין – אסור לך לנסוע לבית החולים בשבת, ואין עליך חיוב לממן הסעה כזו מכספך. ראה שוב במקורות המצוינים לעיל בתשובה הבסיסית.
כבוד הרב, עקב שחיקת סחוס קלה בברך אני לוקחת תרופהתוסף תזונה בשם פלקסאניו. לתרופה ניתן (לפי הכתוב) אישור הלכתי מאת הרב לוי יצחק הלפרין. האם
שלום.אני אובחנתי כסכיזופרן.יותר משנתיים אני פקח ונוטל תרופות. האם חייב אני בכל מצוות הש"ית כולל 'פרו ורבו'?
שלום רב. למדתי רפלקסולוגיה ופרחי באך, רציתי לדעת האם יש בעיה בפרחי באך משום יין נסך? ושאלה נוספת האם כבחורה דתיה אסור עלי לטפל בגברים,
שלום כבוד הרב,בהמשך לשיחתנו, בעניין עבודתי בשבת כאחות בבית חולים:מה דין הקלדה במחשב שימוש בעכבר