נגישות

מכון שלזינגר לחקר הרפואה על פי ההלכה

סימילאק כמזון בלעדי לתינוקת – בפסח

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

23 באוקטובר 2018

הרב המשיב: הרב ד"ר מרדכי הלפרין

שאלה:

הבת שלי בת שמונה חודשים אוכלת רק סימילאק.

אשתי ואני לא הצלחנו למצוא שיש לזה הכשר לפסח

האם תוכל לעזור לי הן בבדיקת השאלה האם בכל זאת ניתן לאכול זאת בפסח – רפואית והלכתית כאחד?

תודה רבה, ובברכת פסח כשר ושמח,

י

תשובה:

אם אינכם בטוחים כי בתכם מגיבה טוב לתחליפי חלב-אם אחרים – תוכלו להמשיך להאכילה סימלאק.

להלן הרחבה של הנושא:

במאמר שפורסם באתר האינטרנט של  OU ועוסק בתחליפי חלב לתינוקות נכתב, שככל הידוע, המוצרים הנ"ל לא מכילים חמץ אלא קטניות בלבד.

כותב המאמר מתייחס למוצרים המשווקים באה"ב ומיוצרים במעבדות חברת אבוט בארה"ב. המוצרים המשווקים בארץ הינם של אותה חברה, אך מיוצרים במעבדות החברה באירופה. ישנם הבדלים קטנים מאוד בין המוצרים המיוצרים בארה"ב לאילו המיוצרים באירופה. הבדלים אלו  הינם חסרי משמעות מבחינת כשרות.  ליבואן בארץ יש אישור של הרבנות הראשית על כך שמרכיבי כל המוצרים של אינם מכילים  חמץ, והדברים זהים למסקנת כותב המאמר בOU.

כותב המאמר מציין שעדיף הלכתית להשתמש במוצרים שיש להם אישור כשרות לפסח, אך מאידך ברור שכאשר מעבר למזון אחר כרוך בהרעבה או צער של התינוק אין צריך לעשות זאת כיון שהמוצרים מיוצרים ללא חמץ.

גם מעיון ברשימת מרכיבי המוצרים ניתן לראות שאין הם מכילים מרכיבים המיוצרים מחמץ. הסוכר המוסף הינו סוכרוז שהינו סוכר פירות והשמנים, מקורם מהצומח [שמני קטניות]. קיימים אמנם ספקות ביחס לויטמינים מסוג B וC שעשויים להיות מיוצרים מחמץ, אך גם אם הדבר כן, הם בטלים ביותר משישים, וכפי שיבואר הדבר מותר הן לדעת השו"ע והן לדעת הרמ"א. סימילאק ואיזומיל- מוצרים אלו נושאים תוית כשרות OU למשך כל השנה ויש מהם בהכשר בד"ץ עדה החרדית, אך לא לפסח.

[print_link]

שאלות נוספות