נטילת תרופות בצום המצריכות ארוחה
איך ניתן לבלוע כדור ביום כיפור, כאשר יש ליטול את התרופה בצרוף קצת אוכל?
אשתי נכנסה כעת, ת"ל, לחודש השביעי להריונה.
בהריון הקודם והראשון, היא ביצעה סקירת מערכות, בה גילה הרופא הגדלה בחדר המוח הימני. כמובן שדאגנו מאוד, ולבסוף בעצת רבינו עשינו סקירה חוזרת שגילתה שלא דובים ולא יער, ב"ה.
לאור זאת אנחנו מסופקים אם לעשות כעת סקירת מערכות.
ודאי יודע אתה מדעת הרבה מרבני ואדמור"י דורינו לשלילה. אך אשתי ששוחחה היום עם אחת שעובדת בתחום בתל השומר, (שביצעה אז את הסקירה החוזרת), שוכנעה קצת על ידה שהתועלת שבענין רבה על הנזק.
למעשה, השאלה כאן היא יותר ערכית ממקצועית. ובכל זאת ברצוני לברר אצלך, אם ידועה לך דעת גדולי הדור (כהגרשז"א, ואולי עוד) בענין, וכן, האם לדעתך יש ערך מוסף חשוב בגילוי מוקדם ע"י סקירה, לפי הנתונים באחוזים וכו'.
מוקירך מכתביך בעכ"ח,
יש נשים שלגביהם התועלת עולה על הנזק, ויש שלגביהן הנזק עולה על התועלת.
הרגשניות הנוטות לחרדה, לפעמים נזק החרדה עולה על תוחלת התועלת.
לעומת זאת אצל קרות המזג הרגילות לפעול בהשכל ובבטחה, – תוחלת התועלת עולה על תוחלת הנזק.
בברכת גמר חתימה טובה.
איך ניתן לבלוע כדור ביום כיפור, כאשר יש ליטול את התרופה בצרוף קצת אוכל?
שלום רב, אני בחורה מאמינה אך לא הייתי קוראת לעצמי דתייה. אני בכלל מבית חילוני ואפשר להגיד שתמיד היינו מאמינים אבל אני רק לאחרונה התחלתי
בס"ד בבקשה לא לפרסם את השאלה. אני ובעלי נשואים 4 חודשים ומנסים להכנס להיריון. אני יודעת שאנחנו בתחילת הדרך ושעד שנה לא עושים שום דבר
Do any poskim discuss the issue of purchasing a spot on the line [oran transplant list], if possible, via a bribe or something of that nature?