אנטיביוטיקה בצום
שלום! אם יש לי דלקת גרון, חיידק סטרפטוקוקוס, ונתנו לי את התרופה "רפאפן" ואני חייבת ליטול אותה במשך 10 ימים ברצף, 3 פעמים ביום!! אז
כבוד הרבנים:
האם מותר לבן עם סטומה לעלות לקבר אביו ביארצייט?
אם התשובה חיובית וקשה לו (מדובר בבחור צעיר כחודש לאחר כריתת המעי הגס) האם הוא חייב או פטור מלומר קדיש בבית כנסת? – יש בן נוסף שיאמר קדיש ויפקוד את קבר האב.
האם הבן החולה נחשב בגדר אנוס?
אודה אם שאלותי יענו בהקדם האפשרי.
לכן מבחינה הלכתית אין מניעה ומותר לעלות לקבר, מותר לומר קדיש ומותר להגיע לבית הכנסת, כמובן בתנאי שהסטומה מכוסה מתחת לבגדים, כמקובל.
ב. אם הבן לא יכול לעלות לקבר או לבית הכנסת מחמת חולשה או כאב, אזי הוא נחשב כאנוס, אך ראוי שיעשה מאמץ לומר קדיש (בפני עשרה גברים), לפחות פעם אחת ביום.
שלום! אם יש לי דלקת גרון, חיידק סטרפטוקוקוס, ונתנו לי את התרופה "רפאפן" ואני חייבת ליטול אותה במשך 10 ימים ברצף, 3 פעמים ביום!! אז
שלום רב, לשם עבודה באוניברסיטה על תרומת ביצית/זרע וההשקפה של ההלכה, אשמח באם תענו על השאלה הבאה: ילד ממזר-שלא יודעים מי אמו או אביו. מה
שלום רב! שאל אותי בחור שמן בן 24 (שוקל 134 ק"ג וגובהו ממוצע) האם מותר על פי ההלכה לעשות ניתוח לקיצור קיבה? הוא מעיד על
יש כמה שאלות לגבי מילים בלשון חז"ל ותירגומם באנגלית: מהו "בית החיצון"? "חדר הפנימי" "וחדר" (אני מניח שהוא ה- uterus). תודה.