שלום רב
לפני כשנתיים אישתי הייתה בהריון. בשבוע ה-8 בבדיקת דופק עוברי לא נמצא דופק, אך העובר היה בגודל של שבוע 8. בהמלצת הרופא היא המתינה עד שהגוף דחה את העובר ובשבוע ה-13 התחילו לה דימומים משמעותיים, נעשה לה אולטרסאונד ולאחריו היא קיבלה ציטוטק. גם באולטרסאונד השני העובר נצפה בגודל של שבוע 8.
ב"ה אישתי כעת בהריון בחודש שביעי עם עובר זכר, וברצוננו לדעת האם יש צורך בפדיון הבן אם בע"ה הלידה תהיה ללא ניתוח קיסרי.
יש בידי את האולטרסאונד שנעשה לה ממש לפני שקיבלה את הציטוטק ואעביר אותו במקרה הצורך.
תודה מראש
פרט חשוב חסר:
איך התבצע ריקון הרחם בפעם הראשונה?
האם התבצע ללא פעולת רופא (פליטה עצמית)?
האם התבצע עם מגרדת או בשאיבת ואקום?
קיבלתי את תשובתכם הנכבדת מאוד– אך יש מקום עדיין לשאול (לגבי שאלתי מס' 5892) עד שימצא פתרון כלשהו האם זקן כהן שעומדת לפניו ב' אפשרויות
הרב הלפרין רוב שלום וברכה, אני מעלה שאלה זו כלימוד לקראת שיעור שאני מכין ואני מבקש לדעת אם זו מחלוקת או שבנקודה זו יש הסכמה.הרב
חברתי ואני יוצאים מזה כ9 חודשים, ומתלבטים האם להיבדק ב'דור ישרים'. מצד אחד קיים האלמנט הריגשי, מצד שני מה אם ח"ו… מה לעשות?