המשך לשאלה 685
הכוונה לברכת אשר יצר. אחי ביקש ממני בהטחה של 100 אחוזים שהיא תעזור לו ליד. האם היא אמורה לעזור לו במאה אחוזים…?
בע"ה
שלום רב!
יש לי בעיה של פליטת זרע בזמן השינה. הדבר חוזר על עצמו בממוצע לפחות פעם או פעמים בשבוע. אני מניח שזה לא נורמלי ולא תקין. האם זה מחייב שזה נובע דווקא מהרהורים לא צנועים? פעם אחת זה קרה כאשר חלמתי שאני מעשן סיגריה(אני לא מעשן ולא חושב לעשן). האם יש לזה קשר לגודל האיבר?
באיזה דרכים אפשר לטפל או למנוע את הבעיה?
ושאלה נוספת: האם יש קשר בין זה לבין צמיחת השיער בגוף?
תודה מראש וכל – טוב!
א. פליטת זרע בשעת השינה יכולה להיגרם על ידי הרהורים אסורים ביום, ובמקרה כזה קיימת חובה לתקן את המצב.
ב. אולם, פליטת זרע יכולה להתרחש גם ללא כל הירהור אסור, כשאחת הסיבות לפליטתה, היא רצונו של הקב"ה לשמר (מ צרויה) את תיפקודה התקין של מערכת הרביה.
ג. אפשרות כזו מוזכרת בדברי חז"ל לגבי מי שראה קרי ביום הכיפורים.
ד. במקרה האחרון קבעו חז"ל שאין שום סיבה לדאגה, אם אכן המבחנים אותו מציינים חז"ל הוכיחו שמדובר במקרה מהסוג השני.
ה. חשוב שתדע שהקב"ה משלם ביד רחבה על מאמצים אנושיים שאדם מתאמץ כדי להימנע מעבירה.
לכן המשך בדרכך ותצליח.
ו. לגבי מי שקשה לו להימנע מהירהורים אסורים כדאי לדעת את הכלל הבא:
העצה היעוצה (למי שאיננו אמור להינשא בזמן הקרוב) היא לשלב יגיעה גופנית יחד עם עמל מתמיד ויגיעה בלימוד תורה.
פתרון ותיק זה הוכיח את עצמו מאז ומעולם.
כמובן שיש להמנע מגירוי עצמי ומצפיה במראות מגרים.
ז. יש קשר מסויים בין הפעילות של האשכים לבין שיעור הגוף.
ככל שהאשכים פעילים יותר, רמת הטסטוסטרון בדם עולה, וכתוצאה מכך גם רמת השיעור עולה, פרט לשיעור הראש שעלול לרדת (התקרחות גברית) עם עלית רמת הטסטוסטרון.
הכוונה לברכת אשר יצר. אחי ביקש ממני בהטחה של 100 אחוזים שהיא תעזור לו ליד. האם היא אמורה לעזור לו במאה אחוזים…?
אודה לך אם תוכל לעזור לי. מכיוון שרופא המשפחה ייעץ לי לא לצום רק עקב ב. דם אחרונה (אשלגן גבוה, לא הייתה עד כה בעיה).
אני יודע שניתן לעשות בדיקות של סכרת בשבת- רק יש להקפיד למעט באיסורים,ולעשות הכל בשינוי. נשים בהריון או נשים שרוצות להכנס להריון ע"מ להקפיד על
מאז החורף שחליתי בשפעת ובשיעול חזק מאוד שגרם לי לאיבוד הקול במטרי הקול ולאחר בדיקה אצל רופא א.א.ג. נאמר לי ע"י בדיקה פולשנית שיש לי