אני באמצעו של השבוע ה37 להריוני השני. בתחילת שבוע זה , לאחר בדיקה שגרתית אצל הרופאה נאמר לי שאני במצב של פתיחה של 4 ס"מ. כיון שאין לי צירים אני כמובן לא במצב של לידה פעילה.
בלילה שלאחר הבדיקה מצאתי הפרשה בגוון לבן מעורב בחום בהיר-ורדרד. הערכתי שזהו הפקק הרירי. קראתי שהמקור למעט הדם המעורב הוא בצוואר הרחם. אך אני נמנעת מלקיים יחסי אישות .
כמו כן אתמול (יומיים לאחר הבדיקה) חשתי בכאבים וצירים לא סדירים ופניתי לבי"ח שם נבדקתי ונשלחתי הביתה כיון שראש העובר עדיין "צף". שאלתי היא האם אני אסורה על בעלי ?
מצד אחד ידוע לי שפתיחה של 4 ס"מ היא אחד הפרמטרים להרחקה מן הבעל אך מצד שני אני לא בלידה פעילה.
כמו כן האם בשל הדמם הקל (שיתכן שהוא הפקק הרירי או שבא בעקבות הבדיקה) אני נאסרת על בעלי?
א. בשל הפתיחה הטבעית של 4 ס"מ אינך נאסרת על בעלך.
ב. אם צבע ההפרשה נוטה לאדום – מדובר בדם שאוסר כמו דם נדה. אם לצבע אין שום נטיה לאדום – איננו אוסר. ["ורוד" כשלעצמו הרי הוא נוטה לאדום].
שלום לכבוד הרב, ביום כיפור אהיה בשבוע ה32 להריוני(תחילת חודש שמיני). מכיוון שאני סובלת מאנמיה אני מטופלת בכדורי ברזל חזקים. ספירת הדם האחרונה שלי היתה
בתרומת ביצית מתורמת נוכריה, כאשר הנתרמת יהודיה רווקה והזרע מבן זוגה (חבר) היהודי – האם יש צורך בגיור לבן שנולד? האם יש חשש להיותו פסול
שלום לכבוד הרב, ביום כיפור אהיה בשבוע ה32 להריוני(תחילת חודש שמיני). מכיוון שאני סובלת מאנמיה אני מטופלת בכדורי ברזל חזקים. ספירת הדם האחרונה שלי היתה