צום ט' באב בהריון (שבוע 11) ובטיפול ילדים

שתפו:

23 באוקטובר 2018

הרב המשיב: הרב ד"ר מרדכי הלפרין

שאלה:

שלום וברכה,

אני בהריון בשבוע 11 הריון תקין ברוך ה'. אני מרגישה עייפה וחלשה וסובלת מבחילות קשות ללא הקאות בכלל. בצום אהיה לבד עם ילדתי בת השנתיים ואצטרך להיות בפעילות מלאה. האם עלי לצום?

תודה!

תשובה:

אם את מרגישה תשושה וחולה – אינך חייבת לצום.

אך אם את בריאה ואין בחילות הקאות או התכוצויות מן הראוי שתנסי להתחיל לצום.

אך ברגע שתרגישי רע (להרגיש רע פירושו שאם שואלים אותך איך את מרגישה את עונה 'רע', או 'לא טוב') עלייך לשבור את הצום ולשתות נוזלים מזינים בלא הגבלה.

השנה, מאחר והצום מתחיל במוצאי שבת יש להבדיל על בירה או קפה, או קולה, לפני אכילה או שתיה. ראי בנשמת אברהם הלכות תשעה באב שחל ביום ראשון (סימן תקנ"ו) .

להדפסה

שאלות נוספות

כשרות מכונת קפה

במקום עבודתי יש מכונת שוקו קפה. על המכונה יש אישור כשרות רק על המוצרים (האבקה) מה יש לעשות? ואם האישור פג לפני יומיים?

קרא עוד »

מעמד אדם מיוצר גנטית

אני לומדת באוניברסיטה ובאחד מהשיעורים בנושאי גנטיקה שאלה אותי חברה שאינה שומרת תורה ומצוות: אם וכאשר יוכלו בני האדם ליצור אדם חדש בעזרת הידע שרכשו

קרא עוד »
Translate »

מה אתם מחפשים?