צום בטרימסטר ראשון
בס"ד שלום רב, אשתי, בת 35, תהיה בע"ה בשבוע העשירי להריון ביום הכיפורים הקרוב. מדובר בהריון לאחר שתי לידות ולמיטב ידיעתנו ההריון תקין. הריון קודם
שלום רב, אני עת מסיימת את החודש הרביעי להריוני השני (ב"ה יש לי בת בת שנתיים ו-4 חודשים) ואי"ה בשבוע הבא, צום ט` באב, אהיה בשבוע הראשון של החודש החמישי. בהריון הזה אני נוטה להרגיש הרבה חולשה, לעיתים זה מלווה בקשיי נשימה וחוסר יכולת לתפקד. אני מקפידה לשתות שתיה מרובה ביום (לפחות 2 ליטר ואף יותר) וזה קצת מקל לי על החולשה וגם על כאבי ראש שמהם אני סובלת לעיתים תכופות, והשתיה היא גם בהוראת רופאים שממליצים להרבות בשתיה מרובה בהריון (לכל אישה הרה ולא רק לסובלות מחולשה). שאלתי לעניין הצום היא מה עליי לעשות אם ארגיש חולשה כפי שפוקדת אותי לעיתים קרובות- האם מותר לשתות/ לאכול (חשוב לציין כי אי היכולת לשתות בעיקר מטרידה אותי ופחות שאלת הרעב)? ואם מותר לשתות- מהי הנקודה שבה אדע שמותר לי לשתות ובאיזה אופן עליי לשתות (כרגיל/שיעורים- כיצד)? אודה על תשובתכם.
ברגע שתרגישי את החולשה המיוחדת שלך בהריון, או שתרגישי קשיי נשימה אפילו קלים, את רשאית להפסיק את הצום ולשתות כרגיל. (ואם את מרגישה צורך מיוחד מותר לך גם לאכול).
השנה מאחר וט' באב חל במוצא"ש ויום ראשון קיימת גם שאלת ההבדלה, שהרי אסור לאכול ולשתות (פרט למים) לפני הבדלה.
לענין זה מן הראוי להבדיל על כוס בירה או קולה. פירוט הלכתי נוסף לגבי הבדלה בט' באב שחל במוצאי שבת עבור חולה ראי: נשמת אברהם כרך ד' חלק או"ח סי' תקנ"ו ס"ק א'.
להלן קישור לנשמת אברהם דרך אתר מכון שלזינגר: https://www.medethics.org.il/articles/NA/NishmatAvraham.OC.556.1.asp
בס"ד שלום רב, אשתי, בת 35, תהיה בע"ה בשבוע העשירי להריון ביום הכיפורים הקרוב. מדובר בהריון לאחר שתי לידות ולמיטב ידיעתנו ההריון תקין. הריון קודם
לכבוד הרב שלום רציתי לשאול האם יש חומר חדש- מקורות חדשים שבהם אוכל למצוא תשובה הילכתית לשאלה: האם דימום רחמי כבד הנגרם כתוצאה מפוליפים, שרירנים,