איסור אכילת מזון של עכו"ם
רציתי רק לדעת מהו הציטוט מהתורה שאומר שאסור לאכול מזון עכו"ם או אפילו ציטוט על מזון עכו"ם ומשהו בסגנון רק אם אפשר לשלוח לי את
בוקר טוב
אשתי תהיה בע"ה בשבוע 30 לקראת צום י"ז בתמוז, האם היא צריכה לצום ? (לפני שבוע היו לה כאבי בטן חזקים והלכנו למוקד וחיברו אותה למוניטור כו' והרופא אמר שכנראה היא התייבשה, למרות שהיא מקפידה לשתות)
היא בת 39 לידה ראשונה, כל השנים קשה לה לצום זה גורם לה חולשה וכאבי ראש לקראת סוף הצום, וגם אחרי הרבה זמן להתאושש.
ומה לגבי ט' באב ?
תודה רבה
___________________________
בהמשך לשאלה לגבי אשתי וט' באב – שאלנו את הרופאה היא אמרה שאסור לה לצום בשום מצב
היא תהיה בשבוע ה 33 בט' באב, רצינו לשאול כמה דברים
1. האם היא יכולה לשתות כרגיל או לשיעורים ? (כמו ביום כיפור)
2. לגבי אוכל – קשה לה שבט' באב היא לא תצום כלל האם היא יכולה רק לשתות ולא לאכול או עדיף שלא או אין לזה משמעות הלכתית ?
3. לגבי הבדלה – האם לעשות הבדלה לפני שהיא שותה (ואוכלת) ? או לחכות למוצאי הצום ביום ראשון ? ואם כן לעשות הבדלה במוצ"ש – אז על איזה משקה לעשות הבדלה ?
כמו כן:
יש הבדל בין אכילה לשתיה או הכל כרגיל ? (בעיקר לגבי ט' באב אני מניח)
א. בי"ז בתמוז אסור לה לצום בכל מקרה.
ב. בנתונים שציינת, גם בתשעה באב אסור לה לצום, אלא אם כן הרופא המטפל יקבע שהצום לא מסכן את הריונה. גם אם יקבע כך הרופא המטפל, אם היא תרגיש חולשה משמעותית או כאבי ראש משמעותיים, יהיה עליה להפסיק מייד את הצום.
כמו כן אם יתפתחו צירים כואבים או דימום, אפילו קל מאד – יהיה עליה להפסיק מייד את הצום
בברכה
____________________________________
1. יש לשתות כרגיל, ללא הקפדה על שיעורים
2. אשתך רשאית להסתפק בשתיה (כל דבר נוזלי כלול בהיתר, גם אם יש בו סוכרים, חלבונים או אבות מזון אחרים).
3. עליה להבדיל על מיץ ענבים לפני שתתחיל לשתות.
בברכה
רציתי רק לדעת מהו הציטוט מהתורה שאומר שאסור לאכול מזון עכו"ם או אפילו ציטוט על מזון עכו"ם ומשהו בסגנון רק אם אפשר לשלוח לי את
לאחר 3 לידות המחזור שלי השתנה. הוא מתחיל ביומיים של כתמים חומים. ביום השלישי מופיע דם בכמות המצדיקה התחלת ספירת ימי דימום, ואז עוד יומיים
שלום ברכה, האם לכהן מותר להכנס לבית חולים לצורך ביצוע בדיקה רפואית ? בית חולים רבין הוא היחיד אשר ניתן לבצע בו את הבדיקה הנ"ל.
שלום, בעלי ואני מנסים להיכנס להריון, בעלי בצבא.. ורציתי לדעת כמה דברים: מה הסיכוי להיכנס להריון אם מקיימים יחסי מין לא בזמן הביוץ, ואיך אפשר