צום יוה"כ (תשע"ד) לחולה לב

שתפו:

13 בספטמבר 2013

הרב המשיב: הרב ד"ר מרדכי הלפרין

שאלה:

אני בן 54 בשנים האחרונות עברתי 4 צנתורים (האחרון לפני 6 חודשים) עקב סתימות בעורקים ללא התקף לב אני מטופל בתרופות כולל פלביקס.

האם אני יכול לצום ביום כיפור או שמע עלי לשתות בשיעורים?

תשובה:

שלום וברכה,
חשוב שתיוועץ ברופא המטפל הקבוע שלך, ייתכן ויש פרטים נוספים רפואיים חשובים כאן.
לפי הנתונים ששלחת לנו , אם אתה מאוזן תרופתית אין מניעה מלצום בלילה. לגבי תרופותיך הקבועות : תרופות שאתה נוטל בערב תוכל ליטול לפני ואחרי הצום, ותרופות שאתה צריך ליטול בבוקר תוכל ליטול ללא מים. אם אתה חייב מעט מים עם התרופה, דאג שכמות המים תהיה פחות מכשיעור (40 מ"ל).
ביום עצמו, עליך למנוע מעצמך התייבשות ולשתות פחות מכשיעור (מנות של 40 מ"ל בהפסקה של לפחות 9 דקות בין מנה למנה), אלא אם כן הקרדיולוג שלך מאשר כי הצום ללא מנות השתיה, לא אמור להזיק לך.

להדפסה

שאלות נוספות

אשה מוהלת

שלום, אני ישראלי המתגורר בארה"ב. אשתי היא רופאת ילדים באחד מבתי החולים באיזור. בין שלל עיסוקיה היא מבצעת בריתות בביה"ח. אנו מתעתדים לחזור ארצה בשנה

קרא עוד »

ווסת לא סדיר

אישה שהמחזור שלה לא סדיר, איך היא יכולה לשמור טהרה עם בעלה כמו שצריך?(הרי אם המחזור שלה לא סדיר היא פחות פעמים צריכה לשמור על

קרא עוד »
Translate »

מה אתם מחפשים?