צום יוה"כ לאחר ניתוח כריתת המעי הגס, עם סטומה

שתפו:

2 באוקטובר 2014

הרב המשיב: הרב ד"ר מרדכי הלפרין

שאלה:

בתי עברה ניתוח כריתת המעי הגס בתחילת חודש יולי בבית החולים שערי צדק.  Colectomy and ileostomy יש לה סטומה. היא מבריאה אבל הרופא אמר שהיא חייבת לשתות רגיל והרבה. עדיין אין לנו תשובה סופית האם המחלה הייתה קוליטיס או האם זה קרוהן krohn.

השאלה היא לגבי אכילה ביום כפור. הרופא אמר שמבחינה תזונתית היא בסדר.  האם לאכול בשיעורים ואיך לעשות את זה. 
תודה רבה מראש.
ה. מ.

תשובה:

לאכול ולשתות לשיעורין:
לגבי שתיה, מדובר במנות של נוזלים (לפי בחירתה – לא רק מים אלא גם נוזלים ממותקים) בנפח של 40 סמ"ק בהפסקות של לפחות 9 דקות בין מנה למנה.
לגבי אכילה, פחות מכשיעור פירושו אכילת מזון בנפח של עד 30 סמ"ק (נפח מגירה של קופסת גפרורים מצויה) בהפסקות של 9 דקות בין מנה למנה. [אין צורך בהפסקה מיוחדת בין מנת שתיה למנת אכילה, ולכן אם עבר הזמן הנדרש מהאכילות והשתיות הקודמות מותר לשתות מנה של פחות מכשיעור ומיד לאחריה לאכול מנה של פחות מכשיעור]

להדפסה

שאלות נוספות

יולדת בשבת

האם מותר ליולדת בשבת להזמין מילדת מםוימת שהיא םומכת עליה יותר, למרות שאין זו משמרתה והיא תבוא במיוחד?

קרא עוד »
Translate »

מה אתם מחפשים?