הקלות כשהבעל לא בבית
שלום רב. האים יש הקלות בנושא הנידה ואמצעי מניעה לזוגות אשר הבעל עדיין חייל בצבא ומגיע הביתה אחת לשבוע/שבועיים?
לרב הלפרין, שלום
אני אשה הרה בחודש החמישי. לאחר סדרת הפלות בעבר אובחנה אצלי מוטציה בפקטור 2, כלומר, נטיה לקרישיות יתר של הדם, וכעת בכל משך ההריון אני מקבלת קלקסן (40 מ"ג ליום), וב"ה כבר נולדו מאז כמה ילדים בריאים ושלמים. נוסף על כך, לפני כחודש היה לי דימום כתוצאה מהיפרדות קרומים. בבדיקה האחרונה עדיין אובחנה היפרדות, במגמת שיפור, ועדיין אני זקוקה למנוחה. השאלה: האם במצב כזה עלי לצום, לשתות בשיעורין, וכו'?
תודה
ר. א.
בהריון בסיכון כמו זה שלך את חייבת לשתות ביום הכיפורים כדי למנוע גם סיכון שלך וגם סיכון של העובר. ניתן למנוע את הסיכון על ידי שתיה לשיעורין ולכן יש להקפיד על שתיה של נוזלים מזינים בכמות בהפרשים של 9 דקות בין שתיה לשתיה.
מהי הכמות המדוייקת שעליך לשתות, זו שאלה שתלויה בכמה גורמים.
א. במזג האויר שישרור ביום הכיפורים.
ב. האם תמצאי במקום ממוזג.
ג. חוות דעת של הרופא המטפל.
כשיהיו לך כל הנתונים הללו תוכלי לפנות איתם לרב פוסק באופן אישי כדי לקבל הנחיות מעשיות.
הערה: מן הראוי שלא להתאמץ בהליכה לבית הכנסת כדי למנוע את הצורך בהגדלת כמות הנוזלים הנדרשת. חשוב לזכור כי אם מתפתחים צירים כואבים עליך מייד להפסיק את הצום ולשתות ללא הגבלת שיעורים, כמו שפסק הגרש"ז אויערבאך זצ"ל.
שלום רב. האים יש הקלות בנושא הנידה ואמצעי מניעה לזוגות אשר הבעל עדיין חייל בצבא ומגיע הביתה אחת לשבוע/שבועיים?
האם יש איזה שהיא בעיה הלכתית עם טיפולי לייזר? (הורדת משקפיים,הורדת שיער וכו' תודה
שלום רב, רציתי לדעת האם כדורי האצות של SOLGAR כשרים לפסח. תודה רבה ופסח כשר ושמח,
שלום רב, לפני חודש וחצי ילדתי ובתי ניזונה מהנקה בלבד. האם עלי לצום כרגיל? בתודה מראש