נגישות

מכון שלזינגר לחקר הרפואה על פי ההלכה

צום יום כיפור בתחילת הריון (טיפול בקלקסן) – הנחיות

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

23 באוקטובר 2018

הרב המשיב: הרב ד"ר מרדכי הלפרין

שאלה:

שלום רב,


אני מודה על תשובתך לשאלתי [סיפרתי שאני אם לילדה בת שנה וחודש ועדיין מניקה. גיליתי שאני בהריון חדש שיהיה בשבוע שמיני בערב יום הכיפורים וכי אני מקבלת קלקסן עקב אירוע טרומבוטי בעבר – אני סובלת מ APLA].


לאור הנחיינתך לשתות לשיעורין רציתי לשאול:


אם מדובר בשתייה רק במצב שחשים צמא או בשתיה לכל אורך הצום.


בעניין הזה אני מוכרחה לציין שבשנים קודמות היו רופאים שאמרו (בלי קשר להריון שכן כאמור עכשיו אני גם בתחילתו של הריון חדש) כי אין לצום בכלל בשל קרישת הדם ואחרים אמרו שזו לא מגבלה בכלל.


אשמח לדעת אם כן מהי ההנחייה – שתייה לשיעורין רק בעת צמא או לכל אורך הצום.


בנוסף שכחתי לציין שבהריוני זה אני גם סובלת מבחילות כשלצערי הדבר היחיד שמקל עליהם זה פרוסת לחם ואיזה מיץ. כמובן שאני יכולה להתאפק אבל אשמח לדעת מהי ההנחייה.



ההריון הזה הוא הריוני החמישי (יש לי ילדה אחת) אחד ההריונות נפסק בשבוע 19 ואחר בשבוע 13 עקב בעיות הקרישה. אינני יודעת אם רלוונטי אבל חשבתי שכדאי לציין.

בברכת שנה טובה וגמר חתימה ורוב תודות על הזמן שהנך משקיע בעניין זה וכן סליחתך על כך שאני מטרידה אותך שוב באותו העניין.

תשובה:

מדובר על שתיה לשיעורין החל משעות הבוקר של יום כיפור, לפי תוכנית כתובה מערב יום כיפור.

בתוכנית יש לציין את מספר מנות השתיה המתוכננות לכל אחת משעות הצום, כאשר יהיו שעות בהן לא תינטל אף מנה ובאחרות עד 6 מנות, בהפסקה של 9 דקות בין מנה למנה.

השתיה המותרת כוללת גם מיץ, שיכול לסייע גם לנושא הבחילות.

אם את מרגישה הכרח, מותר גם לאכול במנות של פחות מכשיעור, כאשר נפח של כל מנה פחות מ-30 סמ"ק (נפח של מגירה רגילה של קופסת גפרורים), ושוב בהפרש של 9 דקות בין מנה למנה.

[print_link]

שאלות נוספות

פיצול אישיות

מהי התופעה של פיצול אישיות ואיך היהדות מתיחסת אליה ? מה הדרך שהיהדות מציעה לרפא אותה ? האם זו מחלה של שנות העשרים או שידוע

קרא עוד »