קיום יחסי אישות – המותר והנדרש במצוות עונה
בס"ד לכל הרבנים שלום! אני אברך ,נשוי חצי שנה .אין לי גישה לאינטרנט כלל אבל בגלל בעיות מסוימות וחיפוש תשובות אמרו לי שאולי תוכלו לעזור
לרבני המכון שלום!
לפני כשלושה שבועות התחילו לי כאבים בבטן בצד ימין ולפני שבועיים בגלל חומרת הכאבים פניתי למיון. גילו אצלי אבנים בכליות קבלתי אינפוזיה ופפורין ונשלחתי לביתי עם הוראה לשתות 2.5 ליטר מים ביום.
שאלתי: איך עליי להתנהג ביום כיפור? שאלתי את הרב אצלי והוא לא ידע להכריע. הרופא (משפחה)טוען שאין על מה לדבר ועליי לשתות כרגיל.בכל מקרה הוא שלח אותי לבדיקות ואולטרסאונד.
רצוני לצום.
בנוסף אני משמש כ'בעל מוסף' מה יהיה הדין בנושא הזה?
בברכת שנה טובה ותודה מראש
א
במצב המתואר מן הראוי לשתות לשיעורין את כמות הנוזלים הנדרשת על ידי הרופא.
אף על פי כן כדאי לשאול את הרופא אם יש תחליף תרופתי המאפשר לצום בלא שתיה או בפחות שתיה למשל תרופות משכחות כאבים כדוגמת הוולטרן.
פרטים על שתיה לשיעורין כדאי לקבל מהרב המקומי.
כדאי לשקול היטב אם ראוי במצב כזה להתפלל כשליח ציבור, עקב המאמץ הכרוך בתפילה זו, מאמץ שעלול לגרום לצורך בשתיה רבה יותר, גם אם מדובר בשתיה לשיעורין. אנא שאל את הרב המקומי מה דעתו ההלכתיחת בנושא.
בס"ד לכל הרבנים שלום! אני אברך ,נשוי חצי שנה .אין לי גישה לאינטרנט כלל אבל בגלל בעיות מסוימות וחיפוש תשובות אמרו לי שאולי תוכלו לעזור
שלום היתי מעוניין לדעת לגבי דרכי טיפול בבעיה של שפיכה מוקדמת ואם ניתן לטפל בזה דרכם כיצד ניתן לקבל מידע וליצור קשר בברכה
מספר השאלה: כותרת נקע ברגל תוכן השאלה. נקעתי את הרגל,והיא חבושה[לא בגבס].אני יכולה לעמוד עליה למס' דק,אך היא כואבת.איך אני מתפללת 18,ואת כל הקטעים בתפילה