צניעות בטיפול בפצוע

שתפו:

23 באוקטובר 2018

הרב המשיב: הרב ד"ר מרדכי הלפרין

שאלה:

בס"ד שלום רב! למדתי בקורס עזרה ראשונה שחובה בכל החיי'אה (cpr)-נקווה שלא נצרטרך בכלל לעשות כאלו דברים בין גברים בין נשים) צריך להוריד את החולצה מהפצוע. עכשיו, אני יודע שיש את ההלכה שאם זה ממש סכנת נפשות אפילו אם אתה בטוח שבגלל זה תבוא להרהור חובה עליך לעזור. אבל רציתי לשאול כמה הורדת החולצה חשובה אם במקרה שאין הרבה שכבות או חולצה דקה האם יש עדיי'ן צורך בהורדת החולצה או שאפשר גם בלי כי זה שבכה דקה שלא מפריעה להחיי'אה?

תשובה:

א. בשלב של החיאה מדובר על פיקוח נפש גמור ואם צריך להוריד חולצה יש להורידה כנדרש ולפעול על פי התרגולת.

ב. אם המצב איננו דחוף יש להקפיד על כיסוי אחר למקומות שאינם נדרשים להיות גלוים לצורך הטיפול.

להדפסה

שאלות נוספות

איסור רציחה בהפלת עובר

לחברי מכון שלייזינגר שלום רב. רציתי בבקשה לשאול שאלה פשוטה – מאיזה גיל נפסק להלכה שיש איסור רציחה בהפלת עובר (שלא מטעמים רפואיים ושלא מדין

קרא עוד »

שיבוט

האם מבחינה הלכתית מותר לעשות שיבוט גנטי? אם לא מהן הבעיות ההלכתיות בכך ובאיזה מצב יהיה מותר לשבט?איפה אני יכולה למצוא עוד חומר על זה?

קרא עוד »
Translate »

מה אתם מחפשים?