דימומים וקשיי טהרה לאחר הוצאת התקן
בס"ד שלום וברכה! הוצאתי התקן ב כב' ניסן השנה. היה בשימושי 4 חודשים. במשך כל תקופת השימוש סבלתי דימומים קשים מאוד. לאחר ההוצאה אני עדיין
שלום
אני נוהג להשתמש בקונדום למניעת הריון כיון ששעמתי שהאחיעזר מתיר, משהו אמר לי שזה לא נכון, מה דעת החיעזר בנושא?
בגלולות אני לא משתמש כיון שהם לא בריאים ובהתקן תוך רחמי אני לא משתמש כיון שיש בעיות של דמומים ובקצף כיון שהוא לא חוסם מאה אחוז.
שאלתי אינה האם מותר לי לעשות מניעה אלא הדיון הוא אחרי שבררתי שמומר לי לעשות מניעה האם מותר השימוש בקונדום לדעת האחיזר שעליו אני סומך.
האחיעזר איננו מתיר שימוש בקונדום אלא במקרים בהם מצד אחד קיימת אינדיקציה רפואית המחייבת המנעות מהריון, ומצד שני אין אלטרנטיבות אחרות מותרות יותר.
עיניינית, במקרה שלכם אין היתר לשימוש בקונדום, כי ניתן להשתמש בהתקן תוך רחמי (IUD) מסוג שכמעט אינו גורם לדימומים.
שם ההתקן הוא גינה-פיקס (GyneFix) אך הוא דורש מיומנות מיוחדת להתקנתו.
הרופא המנוסה ביותר בארץ בהתקנת הגינה-פיקס הוא דר' אורי לוי טל' 04-675-0856
קיימת גם אפשרות נוספת שעדיפה על הקונדום, והיא דיאפרגמה יחד עם משחה.
כדי להשתמש בדיאפרגמה ראוי להיבדק על ידי רופא נשים שיתאים את הגודל הנכון של הדיאפרגמה וידריך את האישה בטכניקת השימוש בה.
בס"ד שלום וברכה! הוצאתי התקן ב כב' ניסן השנה. היה בשימושי 4 חודשים. במשך כל תקופת השימוש סבלתי דימומים קשים מאוד. לאחר ההוצאה אני עדיין
במקרה של בעיה שלאחר צום יום הכיפורים יש צורך פתאום להקיא, מה ניתן לעשות כדי שזה לא יקרה?
i m 40 years my famle doc. is female smme tests she put on gloves some like bp or feet she taches me whitout gloves