דימום עם התקן מירנה
שלום לפני כשנה התקנתי התקן מירנה. כל יתר האמצעים לא התאימו לי- ההתקן הומלץ לי מסיבות בריאותיות ע"י רופא נשים. מאז, יש לי דימום מועט
אני סובל כבר זמן מה מהידרדרות בראיה המרכזית שלי (acute macular degeneration) והשנה כבר לא אוכל לראות את הנרות. האם אני עדיין יכול לקיים את המצווה?
ההלכה המחייבת להדליק נר חנוכה בברכה מתייחסת גם לאדם עיוור.
מצוות ההדלקה היא לפרסם את הנס.
גם כשעיוור מדליק נרות בלא שרואה אותם, הנס מתפרסם על ידי ראייתם של האחרים, לכן אתה רשאי להדליק נרות חנוכה בברכה.
לעומת זאת ההלכה האמורה בשו"ע או"ח, תרע"ו,ג, לא מתייחסת לאדם עיוור.
הערה: המקור לדין זה הוא בשו"ת מהרש"ל סימן עז. אמנם היעבץ במור וקציעה כתב שידליק בלא ברכה, ודבריו הופיעו בשערי תשובה ובמשנה ברורה.
אך כבר פסקו האחרונים (שבט הלוי ח"ד, ס"ז; הגר"ע יוסף בספר חזון עובדיה על חנוכה ובילקוט יוסף רכד; שו"ת רבבות אפרים חלק ד' קסג,ז בשם הגר"םמ פיינשטין) שידליק בברכה.
שלום לפני כשנה התקנתי התקן מירנה. כל יתר האמצעים לא התאימו לי- ההתקן הומלץ לי מסיבות בריאותיות ע"י רופא נשים. מאז, יש לי דימום מועט
שלום רב! א. רצינו לדעת האם ויטמין אי+די של דר פישר כשר לפסח? ב. במידה ואינו כשר, האם יש חברה אחרת שכן יש לה כשרות?
Post Content שלום וברכה, אני בן 35 סובל מקרוהן אך צומות מיטיבים עימי ולא מקשים עליי, אינני נוטל תרופות. לפני כחודש וחצי חוויתי כאבים עזים