ראיית כתם לאחר לידה (8 חודשים)

שתפו:

31 באוגוסט 2012

הרב המשיב: הרב ד"ר מרדכי הלפרין

שאלה:

שלום, אני ב"ה 8 חודשים אחרי לידה ראשונה.

החודש קיבלתי מחזור ביום שני 13/8/12 וביום ראשון 19/8/12 הכל היה נקי ואין על הפד שום דבר. אך, כשאני עושה בדיקות לראות אם אני נקייה יש כתם של דם וככה אני מנסה לראות עד לפני השקיעה ועדין לא נקי. היום בבוקר שוב ניסיתי לראות מה קורה. הפד נקי לחלוטין אך שהכנסתי מגבון לראות מה קורה (לא בתור בדיקה!רק לראות אם זה נקי) היה כתם של דם. בחודש שעבר גם היה לי את אותו הדבר שבוע. ורק אחרי שבוע יכלתי לעשות הפסק טהרה. זה נורא קשה כי הייתי מותרת שבוע ושוב קיבלתי. מה לעשות? אני גם לא רוצה לפספס את יום הביוץ.
אשמח לקבל תשובה בדחיפות.
תודה רבה.

תשובה:

ראשית חייבים לברר את המצב הרפואי. לשם כך יש לפנות לרופא נשים מנוסה.
בערבות הבירור, סביר שהרופא יציע אפשרות טיפול או אפילו כמה אפשרויות.
אם עדיין ישארו ספקות, ניתן יהיה לפנות לפוסק הלכה עם כל הנתונים הרפואיים שיתבררו בבדיקת הרופא.

להדפסה

שאלות נוספות

אנדרוגינוס וטומטום

שלום לכבוד הרב! רציתי לשאול על אנדרוגינוס וטומטום. מה אלה בדיוק? האם מותר לאנשים אלה להינשא? האם מדובר בבעיה פיזית ניתנת לתיקון? תודה.

קרא עוד »

מחלים מקורונה ביוה"כ

שלום הרב הלפרין שאלה: בחור בן 19 בריא בדרך כלל, היה חולה בקורונה אחרי סוכות, התחסן חיסון אחד, לפני כשבועיים חלה שוב בקורונה [עם חום

קרא עוד »
Translate »

מה אתם מחפשים?