שבוע 7

שתפו:

23 באוקטובר 2018

הרב המשיב: הרב ד"ר מרדכי הלפרין

שאלה:

אני בשבוע 7 להריוני, צמתי ביום כיפור ואני חוששת. הצום היה קשה מהרגיל אולם לא חשתי סכנת התעלפות או קושי רב מדי ולכן לא שתיתי לשיעורין. האם הצום עלול היה לגרום לנזק לעובר? ידוע לי שאצטון עלול להזיק. אשמח לתשובתך המפורטת, מועדים לשמחה.

תשובה:

עד היום, למרות תאוריות פיזיולוגיות רבות (כולל שאלת האצטון) לא הוכח שצום באמת גורם נזק לבריאותו של העובר.

אדרבא, קרוב לוודאי שניתן להוכיח מתוך סקירת אלפי נשים יהודיות שצמו ביום כיפור במהלך הריון, כי אין פגיעה כזו.

להדפסה

שאלות נוספות

כתמים כחודש לאחר לידה

שלום כבוד הרב. אני כחודשייםו-3 שבועות לאחר לידה. אני מניקה באופן מלא. היה לי דימום לאחר הלידה כחודש וחצי. אתמול להפתעתי ראיתי כתם דם בהיר

קרא עוד »

איסוף דם טבורי בשבת

אנחנו בסוף חודש תשיעי ומתעניינים באיסוף הדם הטבורי לאחר הלידה. האם, אם וכאשר הלידה תהיה בשבת, מותר להודיע, בשבת, לחברת האיסוף לבוא ולקחת את הדם?

קרא עוד »

מומחיות רופא

שלום1.בנשמת אברהם יו"ד קנ"ה כתוב:והאידנא כל רופא נקרא מומחה לגבי דין זה, וממילא מותר להתרפאות גם מרופא עכו"ם אפילו אם יש רופא ישראל מצוי, אם

קרא עוד »
Translate »

מה אתם מחפשים?